Motive de bucurie pentru familia Sârbu din Strășeni. Au primit aragazul de care aveau nevoie!

Motive de bucurie pentru familia Sârbu din Strășeni. Au primit aragazul de care aveau nevoie!

Bucurie și recunoştinţă. Cam așa poate fi redată starea de pe chipul Iuliei Sârbu din Strășeni, mama a trei copii minori, care a primit în dar un aragaz.

Cei cinci membri din familia Sârbu trăiesc dintr-un venit modest, care abia le ajunge pentru mâncare și plata facturilor. Pentru că nu le este deloc ușor să întrețină familia, ambii soți nu se dau bătuți nici în ruptul capului. Muncesc cu ziua pe unde apucă și fac sacrificii mari pentru copiii lor.

Și pentru că locuiau cu toții într-o casă mică, bătrânească, în condiții greu de imaginat pentru mulți dintre noi - două camere și un hol, fără o sursă de apă, anul trecut, prin intermediul unei campanii realizate de www.thewoman.md, au reușit să construiască o anexă la casă, astfel încât să aibă cu toții un spațiu decent de trai, iar locuința să fie racordată la rețeaua de apă.

Dar, deşi s-au aşezat la casa lor, încă nu au reuşit să-şi cumpere electrocasnice. Le trebuia urgent un aragaz, pentru că cel vechi ieșise din uz.

„Ne descurcăm foarte greu pentru că banii sunt puțini și nevoile multe, dar nu avem ce face. Muncim cu ziua ca să câștigăm cât de cât pentru a lua de mâncare, orez, făină, ca să avem din ce pregăti”, spune Iiulia Sârbu, mama copiilor.

Acum ea se bucură nespus că va avea confortul unei surse de preparare a hrănii. Și asta pentru că oameni de bună credință s-au implicat sufletește și au pus, mână de la mână, pentru a le îmbunătăți viața.

Au primit un aragaz nou, rechizite, haine și jucării. Toate dăruite într-un uriaș gest de solidaritate, sub formă de donație, de către Rodica Dinisiuc-Garoyian, Ruslan Golban, Veronica Caldîba și Eugenia Andrieș-Carabut.

Familia a fost profund impresionată de bunătatea semenilor, ajutorul fiind nesperat până acum.

„ Aragazul e cu patru ochiuri şi are și cuptor. E foarte bun, mai mult decât mi-am imaginat, și vă mulțumesc din toată inima pentru ajutor. Nu m-am așteptat la atta bunătate din partea dvs. Nu nu avem posibilitate financiară să cumpărăm unul”, ne-a spus Iulia, analizând minuțios cuptorul.

Cel mai important lucru este faptul că cei doi părinți necăjiți știu acum că nu sunt singuri, că oameni nu sunt indiferenți, iar pentru o faptă bună nu e târziu, niciodată.

Text: Alina MATEI

Recomandări