Mușețelul te scapă de pungile de sub ochi, tonifică pielea și calmează tenul iritat

Mușețelul te scapă de pungile de sub ochi, tonifică pielea și calmează tenul iritat

Dincolo de efectul liniștitor pe care-l are, mușețelul este o plantă cu multiple alte beneficii, inclusiv cosmetice. Calmant, cicatrizant, se adaptează de minune pielii uscate, sensibile și iritate, când este utilizat, în fiecare zi, sub formă de lapte sau loțiune.


Mușețelul este un remediu cu efect rapid și în cazul ochilor umflați din cauza oboselii sau a pungilor de sub ochi.

Înainte de a merge la culcare, prepară o infuzie de mușețel în apă fierbinte. Înmoaie două dischete demachiante în infuzie și aplică-le pe pleoape. Atenție să nu fie prea fierbinți! Lasă ceașca la capătul patului, iar a doua zi dimineața, poți relua operațiunea.

Datorită agenților calmanți ai mușețelului, privirea ta își va recăpătă strălucirea, iar ochii tăi vor părea mult mai odihniți.

Pentru a-ți "fabrica" singură un lapte cu efect de catifelare, ai nevoie de un pumn de flori de mușețel și trei linguri de lapte praf. Fierbe planta în jumătate de litru de apă. Las-o să se răcească, apoi strecoar-o și adaugă laptele praf.

Se poate păstra timp de o săptămână la frigider, într-un recipient de sticlă bine închis. Acest lapte făcut în casă poate fi folosit zi de zi ca demachiant. Calmează tenul iritat și este un bun hidratant.

Nu trebuie uitate nici băile cu mușețel, care curăță pielea, o regenerează și o tonifică. Se face o infuzie de mușețel, care se strecoară, apoi se toarnă în cadă. Această plantă este și un bun tonic capilar.

De asemenea, florile de mușețel se pot utiliza sub formă de infuzie pentru clătirea părului blond, pe care îl va hidrata și îi va oferi reflexe naturale, aurii.

Sursa

Recomandări