Natalia Batista, mămica care a transformat Revelionul în poveste

Natalia Batista, mămica care a transformat Revelionul în poveste

An de an, revelionul vine cu atâtea speranţe, idei, forţe pentru ceva nou, de aceea, totul în jurul meu trebuie să fie la fel de frumos, cald şi impresionant precum e senzaţia ce-mi dăinuie în suflet. Aşa a început discuţia mea cu Natalia Batista, o mămică de poveste care ştie, an de an, să creeze o atmosferă de magie pentru cei doi copilaşi ai săi – Lucian şi Fabiana.

Am crescut într-o familie frumoasă li unită. Părinţii mei, dintotdeauna, au ştiut să îmi facă copilăria memorabilă, mai ales de sărbători. Acelaşi lucru vreau să îl transmit şi copiilor mei, de aceea, anul acesta, ca şi în anii trecuţi, mi-am pus imaginaţia şi măiestria la contribuţie şi am adus povestea în casa noastră.

Fulgii. Am început cu fulgii, întrucât, iarna aceasta zăpada ne-a ocolit. Pentru a suplini lipsa ei din curte, am adus fulgii în casă. Împreună cu fiul mai mare, Lucian, am dat frâu liber imaginaţiei şi am creat câteva modele de fulgi din pastele lui preferate. Au ieşit feeric de frumoşi, mai ales că odoraşii mei au rămas pur şi simplu fascinaţi: cel mare de rezultatul muncii lui, iar mezinuţa – de sclipirea lor aurie…

Brăduţii. Un singur brad, fie el şi foarte mare, e prea puţin pentru o casă unde se aud râsete de copii, de aceea, am mai creat încă doi, dintre care unul, l-am meşterit din pagini de ziare, pe care ulterior, le-am vopsit, nu fără ajutorul copiilor mei, cu spray alb şi auriu.

Decoraţiunea pentru uşă şi nu numai, am făcut-o de îndată ce am terminat brăduţii. După ce am improvizat una la uşa de la intrare, Faby m-a rugat sau mai bine zis mi-a arătat cu degeţelul său micuţ că şi-ar dori una şi în camera ei. Zis şi făcut… Apoi, din aceeaşi materie primă am făcut şi nişte fulgi, dintre care unii au ajuns la grădiniţă, în sala de grupă a lui Lucian, dar şi o babă de zăpadă.

Picturile pe geam. Pentru că zâna iernii nu ne-a pictat geamurile în zeci de uzoare, m-am gândit că aş putea s-o fac eu. Nu puteam să ratez bucuria copiilor mei când îşi lipeau de geamuri căpuşoarele şi priveau fascinate la geam. După ce am pictat primul geam, mi-a plăcut atât de mult ideea, incât le-am pictat şi pe celelalte.

Masa de Revelion. Îmi place la nebunie să gătesc, fapt confirmat de toţi cei care mă cunosc. De aceea, nu am putut rata ocazia să îmi bucur familia cu ceva delicii culinare. Căsuţa din biscuiţi, brăduţul din panetone, dar şi multe alte improvizaţii de ale mele ale au stârnit entuziasmul celor mici, dar şi a soţului care abia aştepta seara de Revelion.

Cât timp şi bani mi-a luat să fac toate acestea? Sincer, nu am calculat!!! Fac totul din inimă, pentru plăcerea şi deliciul familiei mele. Iar acest Revelion a fost feeric. Acelaşi lucru vi-l doresc şi vouă. La Mulţi Ani!

Text: Daniela BORODACHI
Foto: arhivă personală

Recomandări