Netflix: 20 de seriale pentru femei, care te vor inspira să-ți schimbi atitudinea

Netflix: 20 de seriale pentru femei, care te vor inspira să-ți schimbi atitudinea

Viața femeilor s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului, iar acest lucru este un subiect interesant pentru producătorii TV care au creat în ultimii ani numeroase seriale cu și despre femei.

Dacă ai nevoie de poveşti puternice care să te inspire, de modele care să te întărească şi care să te ajute să îți recapeți încrederea în forțele proprii, aceste 12 seriale disponibile pe Netflix îți pot schimba atitudinea. Mesajele pe care le transmit aceste pelicule îţi străbat mintea şi te determină să simţi că poţi face orice îţi propui, oricât de greu ar fi.

Jessica Jones

Dacă îți plac serialele psihologice, atunci trebuie să te uiți la Jessica Jones. Ce face un super-erou după ce renunță la job? Pentru Jessica Jones, răspunsul este să-și deschidă propria firmă de investigații private. Personajul principal, Jessica, este extrem de misterioasă și niciodată nu știi la ce să te aștepți din partea ei, mai cu seamă că are parte de câteva experiențe cu adevărat dificile. 

Gilmore Girls

Povestile de viata ale femeilor Gilmore trec la fiecare generatie, de la bunica, la mama si la fiica. Despre tot ce inseamna viata unei femei, la orice varsta, descopera intr-unul din cele mai urmarite seriale de catre femei.

Unbreakable Kimmy Schmidt

După o zi grea, acest serial este numai bun de urmărit, fiind o comedie ușoară. Istoria relatează despre Kimmy Schmidt, fata care a petrecut ultimii 15 ani în buncărul unui fanatic religios. După eliberare, ea decide să-și schimbe viața și se mută la New York. Învață tehnologia, dobândește cunoștințe, își face prieteni și își reface viața personală.

Hot to get away with Murder

Nimeni nu constuieste personaje feminine precum Shonda Rhimes, iar acest serial are cele mai puternice, inteligente si incredibile protagoniste! Plin de suspans si de drame, acest show este despre experiente de viata, despre dorinta de a fi iubite si acceptate. Este un serial plin de suspans și de drame, care te ține cu sufletul la gură de la un episod la altul. Nu-l rata!

Rita

O tragicomedie daneză în care Rita, o profesoară rebelă, sinceră și adorată de elevii ei, nu prea se descurcă cu adulții.

The Bold Type

Acesta este un serial despre trei prietene care lucrează la o revistă de modă, trăiesc fiecare clipă, se îndrăgostesc și încearcă să fie ele însele. Chiar dacă pare doar un serial de duzină, acesta atinge puncte sensibile precum egalitatea sexuală și frumusețea diversității.

Gypsy

Jean Holloway este psiholog în New York și e pregătită să facă orice pentru a-și ajuta pacienții, inclusiv să intre de-a dreptul în viețile lor și să-i urmărească, lucruri care contrazic eticii profesionale și au efectul advers. Viața ei este departe de a fi în regulă, ea caută rezolvarea propriilor sale probleme.

Girlboss

Acest serial se bazează pe cartea #Girlboss, a lui Sophia Amoruso, fondatoarea brandului Nasty Girl și spune povestea ei. În numai 12 luni, această femeie a pus pe picioare o afacere de 100 milioane de dolari pe an și totul pornește de la pasiunea ei pentru hainele vintage și curajul său de a-și urma visele.

The Good Wife

The Good Wife se rezumă așa: o femeie frumoasă, la peste 40 de ani, când de multe ori impresia e că ce a fost mai bun a trecut, este soție de om politic și mamă a doi copii adolescenți. Serialul începe cu drama. Alicia Florrick este înșelată de soțul ei care pe deasupra este acuzat de corupție și trebuie să facă închisoare. Totul cât se poate de public.

Ce face o femeie în situația asta? Alicia pare că ia doar deciziile puternice. Rămâne diplomată, loială familiei, dar nu și înșelată. Se întoarce la studiile ei și devine acest avocat - soția bărbatului ei politic - din ce în ce mai puternic. Fără să piardă feminitatea, sexualitatea ei ascunsă de un costum în linii drepte și părul strict.

Big Little Lies

Big Little Lies este într-adevăr un serial cu și despre femei. Serialul le are în rolurile principale pe Reese Witherspoon, Nicole Kidman și Shailene Woodley și arată stilul de viață al fiecăreia dintre ele. Dacă te uiți, vei avea parte de romantism, pasiune, dar și de scene de violență domestică. O comunitate mică în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea, unde femeile par să fie în competiție pentru titlul de Mama Anului, majoritatea casnice și preocupate de fizicul lor, “trophy wives”. Însă așa cum nu toate blondele slabe sunt la fel, nici serialul ăsta nu este unul despre “stepford wives”. Este mult mai mult de atât, este despre violență conjugală, insecurități și independență.

Glow

Glow este un serial ce te va ajuta sa te simti puternica. Toate personajele feminine din acest serial sunt puternice, independente. Au defecte, sunt unice, realiste si bine descrise.

Alias Grace

E o ecranizare a unui roman de Margaret Atwood și e inspirat din fapte reale. Grace Marks (Sarah Gadon) e o tânără condamnată la închisoare pe viață pentru o crimă despre care susține că nu își amintește nimic. Un psiholog vine să o vadă și să încerce să afle adevărul prin intermediul terapiei. Îl găsiți pe Netflix.

The Mindy Project

Mindy este un ginecolog de 31 ani, care visează la găsirea dragostei, dar atitudinea ei n-o ajută prea mult să construiască o relație cu cei de sex opus. Touși, ea încă speră că-și va putea construi atât o viață profesională cât și una personală.

Better Things

Sam este o femeie de vârstă mijlocie, care are prea multe probleme. Ea are trei fiice pe care le crește singură, încearcă să-și construiască o carieră și încearcă să-și refacă legătura cu propria mamă, care locuiește prea aproape. În ciuda acestor lucruri, Sam are simțul umorului și este mereu optimistă.

Girlfriends’ Guide To Divorce

Acțiunea o urmărește pe Abby, o autoare best-seller a unei serii de cărți motivaționale. La 40 de ani, ea încearcă să ascundă faptul că s-a despărțit de soțul ei. Fără să își dea seama, ea ajunge să accepte mai multe sfaturi de la prietenele ei divorțate decât de la cele căsătorite, iar asta o aruncă în brațele unor schimbări complet.

Lipstick Jungle

Lipstick Jungle este scris de Candace Bushnell – autoarea cartii Sex and the City – si este o poveste despre trei femei de succes (toate prezente in “Top 50 – Most poweful women in NY”) – un designer Victory (Lindsay Price), un mogul al filmului, Wendy (Brooke Shields) si un editor in chief al unei reviste de moda – Bonfire, Nico (Kim Raver).

Pe langa aventurile lor de zi cu zi – job, familie, love life – hainele pe care le poarta aceste femei sunt fe-no-me-na-le!!! Mai ales cele pe care e poarta Victory: trench-uri superbe, genti, pantofi sexy (Louboutins everywhere), asocieri neasteptate (vezi Victory). Doar cele scrise mai sus si este de ajuns pentru noi sa urmarim un serial, dar va garantez ca motivele sunt mult mai multe.

The Handmaids Tale

The Handmaid’s Tale este unul dintre cele mai apreciate seriale și are și motive pentru care să fie așa. Serialul are în prim-plan povestea de viață a unei femei care este obligată să își trăiască viața într-o societate în care drepturile femeilor nu sunt respectate.

Orange is the new black

Orange Is The New Black este unul dintre cele mai apreciate și urmărite seriale. Serialul surprinde femei de toate vârstele, cu personalități și povești de viață diverse. În același timp, te poate pune pe gânduri serios cu privire la ce mai înseamnă să fii femeie astăzi.

Smilf

Când ai puțin peste 20 de ani și ai de crescut un copil mic e foarte dificil să-ți găsești un loc de muncă. Serialul de comedie are la bază poveste de viață a actriței ce a jucat rolul principal și a scris și scenariul filmului, Frankie Shaw.

Workin’ Moms

Concediul de maternitate s-a terminat, așa că patru mame trebuie să se întoarcă la viața din Toronto: copii, muncă, șefi, iubire și iar muncă. Serialul tratează teme precum egalitatea de gen și rolurile femeilor acasă și în mediul de lucru.

Recomandări