Are nevoie URGENT de ajutor. În urma ploilor abundente, casa unei femei se prăbuşește

Are nevoie URGENT de ajutor. În urma ploilor abundente, casa unei femei se prăbuşește

O femeie de 54 de ani, invalid de gradul II, trăieşte drama vieţii ei! În urma ploilor abundente din ultima periodă, casa sa se prăbuşește. Ieri s-au rupt grinzile de la intrarea în casă și a căzut tavanul.

Sofia Chiriac, din satul Gura-Bâcului, r. Anenii-Noi, este văduvă de 15 ani şi de mai bine de 30 de ani trăieşte într-o casă din centrul satului care mai are puţin şi se dărâmă peste ea. Femeia are o pensie de 600 de lei, iar locul unde îşi duce zilele este o casă mai degrabă a groazei decât una buna de locuit. Are probleme cu vederea și doi băieți pe care trebuie să îi pună la cale. Băiatul cel mare, Andrei (23 de ani), muncește în capitală și cu banii câștigați abia de se descurcă să-și plătească chiria, iar mezinul, Daniel (14 ani) este pasionat de sport și vrea să-și încerce norocul în acest an la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău.

La fiecare ploaie ceva mai puternică, femeia trebuie să urce în podul casei ca să golească găleţile puse pentru a strânge apa ce curge şuvoaie, pentru că acoperişul casei este devastat şi plouă peste tot, inclusiv în casă. În general, starea casei este deplorabilă, iar pereţii camerei unde doarme băiatul sunt și ei într-o stare avansată de umezeală, riscând să se prăbușească în orice clipă.

Autoritățile locale par a fi total dezinteresaţi de situația în care s-a pomenit femeia. Ea ne-a povestit cu lacrimi în ochi că a cerut sprijin la primărie însă nimeni nu a luat-o în seamă.

„Am fost ieri la primăriță și am cerut ajutor și ea mi-a zis că nu are timp să vorbească cu mine. A zis că o să vină inginerul cadastral și polițistul de sector să constate situația și n-au mai venit. Mă rog la Dumnezeu să nu cadă acoperişul peste copil sau peste mine în vreo noapte, pentru că se aude cum trosnesc grinzile. Nu mai am putere, nu știu cum să mă descurc. Curge apa peste tot”, ne-a declarat Sofia Chiriac.

Așadar, situaţia femeii este una urgentă şi rămâne de văzut dacă autoritățile vor găsi o soluţie pentru a o rezolva.

Ea are nevoie de grinzi, tablă, ferestre, uși, materiale de construcții, ca să refacă acoperișul și locuința. Sunt multe de făcut.

Cei care o pot ajuta, sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon 069 678 345. Mai multe detalii despre acest caz, citiți AICI

Să fim, și de această dată, solidari!

Text: Alina MATEI

Recomandări