New York Post: Republica Moldova se află în topul destinațiilor turistice în 2018!

New York Post: Republica Moldova se află în topul destinațiilor turistice în 2018!

Republica Moldova este o destinație turistică impresionantă care merită vizitată în acest an, scrie publicația americană New York Post. Natura și vinul bun reprezintă principalele motive pentru care oamenii din lumea întreagă trebuie să cumpere un bilet de avion către țara noastră.

Jurnaliștii americani amintesc că Republica Moldova este unul dintre cei mai mari producători de vin, iar beciurile sale abia așteaptă să fie explorate. Chiar dacă nu sunt inferioare vinăriilor din regiuni cunoscute precum Toscana, Italia sau Bordeaux, Franța, cele din țara noastră au rămas, în mare parte, nedescoperite.

„Acest lucru înseamnă că va fi mai mult vin pentru tine! Și chiar vorbim serios când spunem că e mult vin. Galeriile subterane din Mileștii Mici dețin recordul mondial pentru cea mai mare colecție de vinuri care cuprinde aproximativ două milioane de sticle”, menționează publicația.

În ceea ce privește natura, peisajele din Moldova depășesc așteptările. Țara are din plin acea verdeață luxuriantă specifică națiunilor est-europene fără ieșire la mare, dar care sunt înconjurate de lacuri albastre și coline înmiresmate.

Orașul Soroca, de exemplu, merită să fie vizitat chiar în detrimentul unor destinații turistice renumite precum Teatrul Bolșoi din Rusia și Bazilica Sf. Petru din Vatican.

„Dacă intenționați să vizitați Republica Moldova, faceți-o în primele zile ale lunii octombrie, atunci când moldovenii sărbătoresc Ziua Națională a Vinului. În această zi vinăriile pun la dispoziția turiștilor transport gratuit. Ce grijuliu din partea lor!”, concluzionează jurnaliștii americani.

Text: Doina STIMPOVSCHII

Recomandări