Nu, nu suntem pierduți. Oamenii, la nevoie, redevin OAMENI. Priviți imaginile, plângeți și dați mai departe

Nu, nu suntem pierduți. Oamenii, la nevoie, redevin OAMENI. Priviți imaginile, plângeți și dați mai departe

În ultimele zile nu înregistrăm prea multe vești bune. Cu peste un milion de cazuri de infecție cu Covid-19 la nivel mondial și cu multe țări aflate la un pas de instalarea haosului, este greu să rămânem optimiști. Dar nu toate veștile sunt rele și nu toate perspectivele sunt negre. Oamenii, la nevoie… redevin OAMENI. Priviți imaginile, plângeți și dați mai departe!

Am găsit câteva povești despre coronavirus care dovedesc că dragostea și bunătatea există și în aceste vremuri grele. Și că întotdeauna există loc pentru un lucru bun, pentru un gest de ajutor ori de recunoștință, pentru o mână întinsă, pentru o mulțumire.

Sunt imagini care spun mai mult decât vorbele, imagini ale unor povești care vor să ne restabilească credința în umanitate. Totul se rezumă la lucruri simple, fiindcă niciodată un gest bun nu poate fi prea mult și pentru că în timp ce sunteți acasă, izolați de ravagiile coronavirsului, comunitatea voastră are încă nevoie de ajutor. 

În Italia, un tânăr a aflat că vecinul său căzuse pe stradă, afectat de Covid-19, și fusese internat de urgență, în stare gravă. Apoi, a descoperit că patrupedul acestuia a rămas singur închis în apartament, fără să aibă cine se îngriji de întreținerea lui. Din fericire, ușa balconului rămăsese deschisă și, astfel, tânărul a reușit să-l hrănească zilnic pe bietul cățel. O imagine cât o mie de cuvinte...

O femeie din Belgia, Suzanne Hoylaerts, în vârstă de 90 de ani, moare de Covid-19 după ce a refuzat să fie conectată la un aparat de respirat, la care era programată, spunându-le medicilor: ”Folosiți-l ca să salvați pe cineva mai tânăr, care are nevoie mai mult decât mine. Eu am avut deja o viață frumosă”. Nu toți eropii poartă pelerine...

”Cu ani în urmă m-ați primit la voi în țară... Acum a sosit timpul să vă mulțumesc. Toate fructele și legumele sunt gratis!”.

Un bărbat din Morristown, statul New-York, a venit în fața ușii de la Unitatea de Primiri Urgențe, cu mesajul din imagine, mulțumind medicilor pentru că i-au salvat soția. Să nu uităm să fim recunoscători și să le spunem MULȚUMESC celor din prima linie!

Cu ani în urmă, în 2016, un canadian a sponsorizat o familie de refugiați, ajutându-i să ajungă în Canada, după care nu au mai ținut legătura. Cu câteva zile în urmă, aflând că bărbatul și familia lui se află în autoizolare din cauza Covid-19, aceștea au venit și i-au lăsat în fața ușii alimente și provizii, atât cât să le ajuingă pentru o perioadă mai lungă de timp. ”Fasole, curmale, paste, tahini, carne și chiar bomboane pentru copii. Atât de drăguț din partea lor! Le sunt recunoscător!”, a scris bărbatul pe o rețea de socializare. 

Sursa

Recomandări