„Eu sunt Brigitte Macron!” 15 confesiuni ale Primei Doamne a Franței!

„Eu sunt Brigitte Macron!” 15 confesiuni ale Primei Doamne a Franței!

Povestea de iubire dintre Brigitte Trogneux și Emmanuel Macron nu putea să fie mai franțuzească de atât. Practic, cei doi s-au cunoscut pe când Brigitte avea aproape 40 de ani și era mamă a trei copii, iar Emmanuel avea 16 ani și era elev la o școală privată din Franța. Brigitte i-a fost profesoară de teatru, iar un proiect la care au lucrat intens împreună a fost flacăra care a aprins o legătură ce merită ecranizare.

În ciuda diferenței de vârstă de 24 de ani, nimeni nu a putut sta în calea relației lor, nici măcar părinții lui Macron, care au fost uimiți și furioși. Pe lângă dezaprobarea familiei, a existat și dezaprobarea prietenilor lui Brigitte, care i-au întors spatele. Potrivit cărții „Brigitte Macron l’affranchie”, cei doi îndrăgostiți erau tratați ca niște „bolnavi de ciumă”, iar prietenii apropiați au refuzat să mai vorbească și să se mai întâlnească cu ea, odată ce relația sa cu Emmanuel Macron a ieșit la iveală.

Totuși, cei doi și-au ținut promisiunile unul față de celălalt, s-au căsătorit atunci când a venit momentul - el avea 30 de ani, ea 54, iar în următoarea decadă și-au fost alături pas cu pas. Brigitte are un merit extraordinar în a-l sprijini și încuraja pe cel care a devenit cel mai tânăr președinte al Franței. Macron și mișcarea lui politică En Marche au fost practic o surpriză extraordinară pe scena politică europeană. Împreună, cei doi promovează valori la care aderă toți oamenii de bună credință și care se reflectă și într-un discurs politic asumat și de dat exemplu.

Iată 15 confesiuni sincere ale soției președintelui francez, despre iubire, relația cu soțul și diferența de vârstă:

1. Dacă l-aș fi respins pe viitorul meu soț doar din cauza diferenței de vârstă - viața ar fi trecut pe lângă mine.

2. În 20 de ani de când sunt cu Emmanuel m-am obișnuit cu faptul că mi se întâmplă mereu lucruri incredibile. Nu-mi pot imagina ce surprize ne mai rezervă viitorul?

3. Nu mă simt o Primă Doamnă. Acesta este, în general, o traducere a unei expresii americane care nu are nimic de-a face cu mine. Nu mă simt nici prima, nici ultima, nici măcar doamnă nu mă simt. Eu sunt Brigitte Macron!

4. Când citesc ce se scrie despre cuplul nostru, am așa o senzație că citesc despre altcineva. Și asta pentru că povestea noastră este atât de simplă.

5. Când Emmanuel avea 17 ani, mi-a spus: "Indiferent ce vei face, eu oricum mă voi căsători cu tine".

6. Nu era ca ceilalți. Nu era adolescent. Vorbea și se comporta cu adulții pe picior de egalitate.

7. Ne sunam și petreceam ore întregi la telefon. Și, treptat, cu răbdarea lui, a învins rezistența mea.

8. Iubirea a măturat totul în calea ei și m-a condus către divorț. Nu aveai cum să te opui unei astfel de iubiri.

9. Nou luăm micul dejun dimineața - eu cu ridurile mele, el cu prospețimea sa. Da, așa este.

10. Ne tocăm creierul unul celuilalt.

11. Eu trebuie să fiu atentă la tot și să îl protejez cât de mult posibil.

12. Eu depun foarte mult efort să mă prezint corect. Nu voi ieși niciodată din casă fără să îmi aranjez părul sau fără o ținută adecvată.

13. Eu port fuste mai sus de genunchi, nu mini. Fuste mini purtam când eram mult mai tânără. Le ascundeam în geantă și apoi le îmbrăcam înainte de a dansa rock-roll.

14. Referitor la întrebarea despre diferența de vârstă: "Înainte mă deranja foarte tare această întrebare, apoi mi-am spus: Închide gura și așteaptă până când nu vor mai întreba".

15. Cred că secolul al XXI-lea va fi de sex feminin. Anume femeile vor găsi o cale de ieșire din impas pentru această lume.

Text: Alina MATEI

Recomandări