Nu sunteţi încă mămici? Nu aşteptaţi să depăşiţi 35 de ani!

Nu sunteţi încă mămici? Nu aşteptaţi să depăşiţi 35 de ani!

După ce ne-au informat că vârsta ideală pentru a deveni mame este 30 de ani , cercetătorii s-au răzgândit şi lansează un nou avertisment: femeile care nu au făcut copii dar se apropie vertiginos de vârsta de 35 de ani ar trebui să treacă la acţiune!sarcina

Veştile proaste ascunse în spatele sfatului "părintesc" transmis de oamenii de ştiinţă este că femeile, odată ajunse la 35 de ani, prezintă un risc de infertilitate de 6 ori mai mare comparativ cu femeile de 25 de ani.

Studiul, efectuat sub egida Royal College of Obstetricians and Gynaecologists din Marea Britanie, arată că pe măsură ce trece timpul, femeile îşi sporesc riscul de a avea o sarcină cu dificultăţi. Iar pentru a fi şi mai concreţi, aceştia susţin că o femeie de 40 de ani are mai multe şanse să sufere un avort spontan decât să nască fără probleme.

Feritilitatea bărbaţilor este o altă chestiune luată în calcul în cadrul studiului mai sus amintit. După 25 de ani, spermatozoizii acestora se pare că nu mai sunt la fel de vioi şi hotărâţi să ajungă la destinaţie, iar un mascul de 40 de ani se va chinui circa 2 ani să lase însărcinată o femeie, chiar dacă ea se află în floarea tinereţii.

Sursa: csid.ro

Recomandări