Nunta verde: Ceremonia eco-șic pe care un cuplu a organizat-o în pădure cu un buget redus și meniu vegan

Nunta verde: Ceremonia eco-șic pe care un cuplu a organizat-o în pădure cu un buget redus și meniu vegan

Un manager din PR și mireasa lui, profesoară de balet, și-au dorit o ceremonie ieșită din comun, dar fără fast și fără mare cheltuială. Așa că au făcut o „nuntă verde“, adică eco și vegană.

Când au hotărât să se căsătorească, Chloe și Joshua Stringer-Hall, doi tineri din Anglia, și-au dorit o nuntă ieșită din comun. Au scos din calcule ținutele pretențioase, invitațiile alese și orice cheltuială inutilă, în favoarea unei ceremonii simple, dar cu gust, prietenoasă cu mediul. Asta înseamnă o ceremonie organizată în inima pădurii, cu un meniu bazat pe produse procurate din surse locale, obținute fără pesticide, invitații realizate din hârtie reciclată, mâncare servită în farfurii biodegradabile din frunze de palmier și baloți din fân cosit de fermieri în loc de scaune.

Cei doi tineri, ambii în vârstă de 25 de ani, estimează că nunta din luna mai, din pădurea Woodland Tipis and Yurts, lângă Hereford, i-a costat 17.000 de lire (19.045 euro), cu 12.000 de lire sterline (13.445 euro) mai puțin decât bugetul pentru o nuntă clasică, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Ca să se încadreze în linia pe care și-au propus-o, Chloe a purtat o rochie de mireasă second-hand, pe care a dat doar 50 de lire sterline (56 de euro). "Tot procesul de creare a unei rochii de mireasă este dăunător mediului", a explicat ea.

Soțul său, manager de comunicare în cadrul companiei Network Rail, a purtat jeanși și "i-a reciclat" purtându-i de atunci când merge la serviciu. "Ținuta noastră combinată a făcut mai puțin de 100 de lire", a spus Joshua Stringer-Hall.

Chloe și Josh au dansat într-o iurtă, în aplauzele invitaților, îmbrăcați și ei cât mai simplu, în ținute rurale. Mulți au purtat în picioare cizme de cauciuc sau bocanci, jeanși și cămăși din stofă în carouri. 

Apoi, în loc de scena clasică a servirii reciproce cu o bucățică de tort, mirii și-au oferit macarons, în timp ce în spatele lor se afla o masă plină de prăjituri. Ei au renunțat la tortul tradițional pentru a vedea cine face cele mai bune prăjituri, așa că asta a fost tot ce le-au cerut invitaților în loc de daruri de nuntă, scrie ziarul citat.

Meniul vegan a inclus mai multe produse obținute fără utilizarea pesticidelor, de exemplu humus cu sfeclă, gulie, morcovi și pastă de susan, precum și salată de varză. 

Fotografiile de nuntă au fost făcute de Alex Miller, iar muzica a fost asigurată de un DJ, petrecerea încheindu-se la ora 1:00. Iar asta a fost tot: un moment frumos, simplu, fără zarvă, fără stres, fără cheltuieli inutile și împovărătoare și, foarte important pentru ei, fără impact asupra mediului. Totul a fost strâns cu grijă, curățat și refolosit cu tot respectul pe care tinerii îl poartă naturii.

Cei doi însurăței din Worcestershire s-au cunoscut în 2013 și fac parte dintr-o mișcare numită "eco-aware millennials" ("milenialii atenți la mediu") ai cărei adepți organizează petreceri cu stil, dar în cel mai ecologic mod cu putință. Potrivit revistei Tatler, cei care vor să se bucure de astfel de evenimente respectând mediul trebuie să folosească neapărat flori care pot fi replantate, miresele trebuie să-și recicleze rochiile vopsindu-le pentru a putea fi purtate cu alte ocazii, de exemplu la operă sau la petreceri stilate de grădină, organizate vara.

Rachel Harrison, care conduce compania Green Wedding Consultancy și organizează "nunți verzi", îi încurajează pe tineri să folosească mai multe flori de sezon din Marea Britanie (trandafiri, flori de Nu-mă-uita și Sângele voinicului - vara, iar iarna - laur și iederă, plante rezistente la frig) pentru a reduce importul de flori aduse de la distanță cu prețul poluării.

Pentru petrecerea de după ceremonie, cuplurile moderne care își propun să protejeze natura renunță la șampania de import și beau spumant produs în Anglia, în special Nyetimber, Hattingley Valley sau Coates & Seeley.

La fel se întâmplă și cu florile aduse din toată lumea - mirii le taie de pe listă în favoarea aranjamentelor florale de sezon. Evident, destinațiile exotice de nuntă ies printre primele din calcule. Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări