O bloggeriță îți arată consecințele utilizării manichiurii cu gel acrilic

O bloggeriță îți arată consecințele utilizării manichiurii cu gel acrilic

Amelia Perrin este o bloggeriță de beauty din Marea Britanie, cunoscută în mediul virtual pentru tutorialele de make-up și recomandările valoroase despre frumusețe.

Recent, ea a publicat o fotografie în care arată consecințele în urma utilizării prelungite a gelului acrilic pe unghii.

"Dependentă" de șase ani de unghiile false, timp în care a apelat constant la acest tip de manichiură, Amelia susține că, deși pare inofensivă la o primă vedere, manichiura cu gel acrilic poate să favorizeze distrugerea serioasă a unghiilor.

"Multe persoane mă întreabă despre manichiura cu gel acrilic. Împărtășesc cu voi această realitate ca să învățați că poate fi și agresivă. Aproape am leșinat la duș când cuticulele mele au atins apa caldă", a scris ea într-un mesaj pe Twitter.

Cu toate acestea, ea a recunoscut că nu a învățat lecția, deoarece urmează să apeleze din nou la unghiile cu gel acrilic.

Potrivit unui specialist în dermatologie, Katie-Jane Heneghan, manichiura acest tip ar putea fi periculoasă și poate cauza probleme pe termen lung, în special atunci când produsele de calitate scăzută sunt folosite un timp îndelungat sau îndepărtate incorect.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări