O echipă de fotbal formată din copii are nevoie de echipament. Oferă-le șansa de a-și valorifica talentul

O echipă de fotbal formată din copii are nevoie de echipament. Oferă-le șansa de a-și valorifica talentul

Se antrenează ca niște adevărați jucători. Au aspirații și o voință de fier. Sunt copii de la țară, determinați să ajung în top.

Atunci când pășesc pe teren, pe chipurile lor se citește determinarea. Sunt o echipă de copii din sat. Gura Bîcului, r. Anenii-Noi, R. Moldova, care visează să ajungă campioni.

Povestea lor a început acum doi ani, când antrenorul Eduard Pâslaru, dintr-o pură pasiune și fără să aştepte nimic la schimb, a strâns laolaltă câțiva copii pasionați de fotbal, reușind în timp să facă din ei o echipă.

Se antrenează de patru-cinci ori pe săptămână, pe stadionul din localitate, aflat într-o stare avansată de degradare. Din lipsa investițiilor în renovarea și modernizarea stadionului, cei 16 copii sunt nevoiţi să se pregătească pe un teren impracticabil care nu mai are nici o treabă cu sportul.

„Am adunat copiii care au talent nativ pentru fotbal și îi antrenez gratuit, le cizelez tehnica, rezistenţa, discut cu ei, le formez deprinderi bune. Unii dintre ei ar putea face performanță în fotbal dacă ar avea condiții bune de antrenament. Din păcate, noi nu avem nici echipament, și nici un stadion. Sunt copii născuți în 2003 - 2006, și doar doi născuți în 2001, care au nevoie de susținere. Când ești singur e mai greu, de aceea caut ajutor ca să le fie copiilor mai ușor”, ne-a mărturisit antrenorul despre puştii pe care i-a învăţat să iasă din apărare cu capul sus. Dar şi în viaţă.

home-copii fotbal

Micii fotbaliști visează și la un teren de fotbal corespunzător. Jenat de condițiile foarte proaste de joc al echipei pe care a format-o, antrenorul ne-a declarant că și-ar dori să se găsească fonduri pentru a amenaja ăe stadionul din sat un teren de mini-fotbal cu suprafață artificială.

“Ne dorim să îmbunătățim condițiile de pregătire. De mai multe ori eu personal am fost nevoit să împrumut o coasă electrică și să cosesc iarba de pe stadion ca să pot antrena acești copii. Facem curăţenie în fiecare primăvară și toamnă, să pară ca un teren de fotbal. Sper să fim auziți și stadionul să fie renovat sau măcar să fim ajutați cu materialele necesare, urmând ca voluntarii din sat, părinții copiilor jucători, să realizeze reabilitarea prin propriile eforturi. Astfel, stadionul ar putea fi deschis tuturor copiilor iubitori de sport din sat”, ne-a declarat Eduard Pâslaru.

Copii au nevoie și au dreptul să se pregătească în cele mai bune condiții, iar echipamentul și mingile de calitate nu trebuie să le lipsească. Așadar, www.thewoman.md lansează CAMPANIA ”Performanța are viitor”, prin intermediul căreia dorim să venim în sprijinul micilor fotbaliști din satul Gura-Bâcului, asigurându-le echipamentul de fotbal atât de necesar. Prin această campanie le oferim copiilor șansa de a-și valorifica talentul.

În acest sens a fost creat un cont pe platforma de donații online www.generosity.com, prin care încercăm să adunăm suma de 1700 de dolari, necesară cumpărării de echipament sportiv, constand în 16 treninguri, 16 compleuri (șort/tricou), 16 ghete de fotbal, plus un set pentru antrenor, precum și accesorii pentru antrenament.

Acest echipament va fi predat copiilor cu ocazia începerii unui nou an de studii, prilejuind astfel o mare bucurie in inimile micuților viitori fotbaliști.

Text: Alina MATEI

Recomandări