O femeie moartă clinic a născut un copil sănătos

O femeie moartă clinic a născut un copil sănătos

O femeie de 32 de ani din Canada, care a fost declarată moartă clinic în decembrie anul trecut şi a fost ţinută în viaţă artificial, a murit săptămîna trecută după ce a dat naştere unui băieţel sănătos.

Robyn Benson era însărcinată de 22 de săptămîni când a suferit o hemoragie şi a fost declarată moartă cerebral. Doctorii din localitatea Victoria au ţinut-o în viaţă la cererea soţului, care voia totuşi naşterea copilului.

“Am inima grea dar sînt şi extrem de mândru. Sâmbătă seară s-a născut fiul meu frumos şi minunat, Iver Cohen Benson. Iver e sănătos şi e cea mai drăguţă şi mai scumpă persoană pe care am cunoscut-o. Mi-e dor de Robyn mai mult decît aş putea s-o spun. O să trăiască pentru totdeauna prin Iver şi în inima mea”, a scris Dylan Benson pe blogul personal după două zile. Iver, născut prematur, la 28 de săptămâni, cântăreţte aproape un kilogram, dar doctorii îl consideră sănătos.

Povestea vine după un caz controversat din Texas, unde Marlise Munoz, o femeie aflată în aceeaşi situaţie, a fost scoasă de la aparatele de întreţinere a vieţii la cererea soţului, după o luptă în tribunale; argumentul său principal a fost că Marlise îi spusese cândva, înainte de accident, că n-ar vrea să fie ţinută în viaţă. Cazul a fost foarte controversat, spitalul din Texas dorind să o ţină pe femeie în viaţă. Opinia publică s-a angajat într-o dezbatere despre drepturile unui fetus versus dreptul la eutanasie al adultului.

Robyn Benson şi fiul ei nenăscut au impresionat destulă lume cât să primească donaţii în valoare de 135.000 de dolari.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări