O mamă cu 17 copii, transformată în divă la emisiunea „Stil Nou"

O mamă cu 17 copii, transformată în divă la emisiunea „Stil Nou"

„Nici când am fost mireasă nu am fost atât de frumoasă”! Acestea au fost cuvintele Lidiei Tertiuc (47 ani), o mamă cu 17 copii din oraşul Nisporeni, în faţa oglinzii, după o experienţă frumoasă la care nu spera vreodată. Echipa emisiunii „Stil Nou" , TV Moldova1, a muncit ore în șir ca ea să se simtă din nou atrăgătoare.

home_Lidia Tertiuc

Cu 17 copii acasă, 11 biologici și 6 dintre ei adoptați după decesul surorii sale gemene, și cu o gospodărie de îngrijit, Lidia nu a mai avut timp pentru oglindă. Deși are 47 de ani, niciodată nu s-a machiat și foarte rar a mers la un salon pentru a se tunde.

După ce a trecut prin mâna hair-stylistei Victoria Ghecrea și a make-up artistei Ecaterina Chiticari, femeia arată precum o divă. Cu părul tuns, vopsit și bine coafat și fața luminată de machiaj, dar și de un zâmbet larg, îmbrăcată în ținute de la „NaneTTy” și purtând pantofi de la magazinul „Cristina”, Lidia și-a revăzut marea familie. Atât soțul, cât și copiii, cu greu au recunoscut-o. Și asta pentru că, în cazul ei, transformarea este uriașă.

stilisti

“Nu mă recunosc, mi-ați făcut cea mai mare bucurie din viața mea, parcă nu sunt eu. Nu m-am coafat și machiat niciodată. Vă mulțumesc din suflet. Am niște ochi frumoși… Mă gândeam că sunt urâtă, dar, de fapt, eu sunt frumoasă!”, a exclamat mama celor 17 copii.

alt="Natalia Bolohan, designer vestimentar și proprietara brandului "NaneTTy""wp-image-19189 size-full" src="/upfiles/ck-images/2016/06/13384837_1078016202256992_822097001_n.jpg" width="960" height="640" />

"Ne-am dorit să îi redăm femeii încrederea și respectul în sine și să-i oferim o mică rază de lumină și un zâmbet care să îi aline celelalte greutăți, măcar pentru câteva ore, drept pentru care am invitat-o în emisiunea noastră. Are o familie numeroasă și știam că nu prea are posibilitatea să se bucure de o ședință de îngrijire și înfrumusețare gratis. E o modalitate simplă și frumoasă prin care ne exprimăm recunoștința", ne-a declarat Mariana Mihăilă, realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Stil Nou".

În colaborare cu portalul www.thewoman.md, emisiunea „Stil Nou” a avut și un caracter social. Protagonista a trăit multe clipe speciale pe tot parcursul emisiunii și a avut parte de numeroase surprize care au copleșit-o până la lacrimi. Printre acestea se numără vestimentația dăruită de magazinul „NaneTTy”, dar și încălțămintea pentru ea și toți copiii săi, oferită de magazinul „Cristina”.

În plus, numeroși oameni cu suflet mare s-a alăturat campaniei și au venit încărcați cu daruri pentru familia Tertiuc, în special pentru copii. Astfel, ei au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare, obiecte de uz casnic, jucării, rechizite, cărți, precum și 8000 de lei.

Printre cei care au readus bucuria în sufletele acestor copii se numără și Ludmila și Igor Furtună, (Asociația “Renașterea”, Italia), care au donat familiei produse alimentare în sumă de 100 de euro, precum și îmbrăcăminte.

maria vataman

De generozitate a dat dovadă și Maria Vataman, o studentă din capitală, care a donat familiei 2000 de lei.

“Povestea impresionantă a dnei Lidia Tertiuc e uimitoare. Mi-a atins sufletul și m-a copleșit până la lacrimi. Am hotărât să le întind o mână de ajutor pentru că acești copii merită să zâmbească și să fie fericiți. Aveam bani adunați pentru alte lucruri, însă am hotărât să îi donez familiei Tertiuc pentru că ei au mai multe necesități. M-am bucurat să văd o femeie schimbată în bine, aranjată, frumoasă și fericită, și asta datorită emisiunii „Stil Nou". Mă bucur nespus de mult că nu am ratat acele clipe unice, speciale, că nu am rămas indiferentă și fie ca bunul Dumnezeu să o binecuvinteze în continuare cu multă sănătate, putere, răbdare, să aibă grijă de familie pentru că merită tot respectul”, ne-a declarat Maria Vataman, al cărei prieten, Victor Popov, stomatolog de meserie, a oferit consultație și tratament stomatologic gratuit pentru toată familia.

Mulțumim tuturor pentru inițiativă și implicare!

Iată cum a fost la emisiunea „Stil Nou"

Text: Alina MATEI

Recomandări