O mămică din Chișinău a consumat un smoothie din propria placentă, imediat după naștere. AFLĂ motivul!

O mămică din Chișinău a consumat un smoothie din propria placentă, imediat după naștere. AFLĂ motivul!

Alina Onova a născut la începutul lunii martie cel de-al treilea copil al familiei, o fetiță pe nume Iunna (Юнна)! Tânăra mamă a ales să aducă pe lume copilul acasă, în apă, alături de cei mai apropiați oameni din viața sa, iar nașterea a decurs foarte bine.

Convinsă că îi va îmbunătăți starea de sănătate și se va recupera mult mai rapid, imediat după naștere Alina a ales să consume o parte din propria placentă într-un smoothie, iar restul a fost incapsulată.

„Ce repede zboară timpul... în timp ce mă gândesc la naștere și savurez fiecare moment au trecut deja 3 zile din recuperarea mea postnatală. Prima zi am îănceput-o cu un smoothie. Acum vor spune despre mine că sunt Sasha Zvereva - "acea bolnavă care si-a mâncat placenta". Printră altele, e cel mai bun lucru pe care poți să i-l propui unei femei care tocmai a născut. De-ar fi un astfel de serviciu și în maternitate, în loc de o injecție cu oxitocină să-ți prepare un smoothie… pentru a preveni hemoragia, pentru retragerea uterului, dar și pentru lactație. Ar fi minunat! Placenta conține fier, oxitocină, prolactină, vitamina E, microelemente, vitamine și hormoni. Nu, nu se simte! Nu e grețos! E ca un smoothie obișnuit de fructe, eu am ales unul de căpșuni. E foarte gustos, aș mai bea, dar restul placentei a mers în capsule”, este mesajul postat de proaspăta mămică pe Facebook.

Prietenii virtuali ai Alinei și-au arătat admirația pentru ea și au felicitat-o pentru îndrăzneața inițiativă.

Menționăm că Alina Onova este doula și specialist în încaplusarea placentei umane, care îmbină cu succes maternitatea cu pasiunea pentru dulciurile raw vegane. Este un important influencer pe zona de stil de viață sănătos, devotată regimului de alimentație vegetarian și raw vegan.

Mai multe despre ea puteți citi AICI!

Text: Alina MATEI

Recomandări