O pensionară a organizat, acasă la ea, o petrecere de Crăciun pentru copiii defavorizați

O pensionară a organizat, acasă la ea, o petrecere de Crăciun pentru copiii defavorizați

În preajma Sărbătorilor de iarnă, mii de copii au beneficiat de cadouri în urma acțiunii de Crăciun a reprezentanților Clubului Rotary Marea Britanie. Fiindcă Moşii sunt prin definiţie iubitori!

 

 

Acţiunea, aflată la a 8-a ediţie, a răspândit bucuria sărbătorilor de iarnă printre copiii care provin din familii social-vulnerabile, din internate, grădinițe și școli din diferite localități din republică. Cadourile de Crăciun sunt destinate pentru copii cu vârste de la 1 an până la 15 ani și fiecare este diferit. Pe lângă jucării, rechizite şi articole de îmbrăcăminte, cei mici au găsit şi câte un mesaj din partea copiilor de peste hotare.

"Această inițiativă, care a devenit tradiție în ajunul sărbătorilor de iarnă, este menită să sprijine și să încurajeze copiii de pe aceste meleaguri. Prin aceată acţiune am vrut să dovedim că există Moş Crăciun și să arătăm că solidaritatea și generozitatea este un lucru care se învaţă", ne-a spus Inga Albu, coordonatoarea proiectului.
Printre mesagerii lui Moş Crăciun s-au numărat și redactorii www.thewoman.md, care au împărțit cadouri copiiilor cuminți.

 


30 de copii beneficiari ai Centrului pentru Protecție Socială “Prometeu” din Strășeni s-au întâlnit, de Crăciunul pe stil vechi, cu generosul Moș Crăciun, iar bucuria lor a întregit atmosfera de sărbătoare.

 

 

„Le mulțumesc tuturor celor care au oferit aceste daruri, este o acțiune frumoasă care a adus bucurie în sufletele atât de încercate de probleme ale copiilor. Sunteți minunați!”, ne-a declarat dna Alexandra Boligari, președinta Centrului pentru Protecție Socială “Prometeu”.

 

 

În prag de Sărbatori, dna Elizaveta Guțu, din Gura Bîcului, r. Anenii-Noi, a avut grijă ca Moş Crăciun să ajungă la copiii din satul său de baștină. A organizat în propria gospodărie o petrecere de Crăciun la care au participat peste 70 de copii, pe care i-a surprins cu o mulțime de cadouri și dulciuri.

Cu mic, cu mare, copiii s-au strâns în jurul bradului, au cântat colinde, au recitat poezii, dovedindu-și aptitudinile de dansatori și au desfăcut, cu bucurie și emoție, cadourile de la Moș Crăciun.

 

 

După ce au primt cadourile din partea Moșului, aceștia au mulțumit și gazdei, dnei Elizaveta Guțu, pentru primirea generoasă, pentru atmosfera de sărbătoare și pentru momentele inedite și deosebit de frumoase la care au participat.

 

 

„Deja al doilea an, în apropierea sărbătorilor de iarnă, organizez un astfel de eveniment. Cadourile oferite din toată inima au adus zâmbete pe chipurile copiilor și un strop de speranță în ochii părinților. Acțiunea, care mă emoționează și pe mine, reprezintă o încercare mică de a face lumea un loc mai frumos. Pentru că dar din dar se face rai. A fost pur și simplu minunat!”, ne-a declarat dna Elizaveta Guțu, organizatoarea acțiunii ajunsă la cea de-a doua ediţie.

 

 

Generozitatea Moșului a luat prin surprindere și alți copii din familii cu probleme sociale, pentru care venirea Crăciunului este cel mai fericit moment al anului.

 

 

Text: Alina MATEI

Recomandări