Olga Busuioc & Igor Stribițchi, predestinaţi unul pentru altul!

Olga Busuioc & Igor Stribițchi, predestinaţi unul pentru altul!

Olga Busuioc și Igor Stribițchi sunt doi tineri frumoși și pe deasupra foarte talentați, care formează “cel mai fierbinte cuplu” din showbiz-ul autohton. Vorbesc deschis și fără ocolișuri despre relația lor, împărtășesc aceleași pasiuni și sunt un model pozitiv pentru public. Au o naturalețe aparte în gesturi și este, pur și simplu, o plăcere să-i vezi împreună și să le asculți piesele superbe.

 

Olga, Igor, când şi în ce context v-aţi cunoscut? 

Olga: Ne-am cunoscut acum 12 ani, la colegiul de muzică “Ștefan Neaga”, Igor era în anul III, iar eu în primul an la facultatea Dirijat Cor Academic. În același timp, cântam împreună în corul “Gloria”, pe atunci un cor foarte bun, aveam turnee. Dar am început să comunicăm și să ne privim altfel în timpul unui turneu în Spania, la Barcelona, un oraș care ne-a cucerit din prima…

Deși eram copii, totul a început frumos, inocent și curat. Sunt niște amintiri care ne colpeșesc cu adevărat. Și mai avem o istorioară care, atunci mi se părea “dramatică”, dar acum facem haz de ea. În același turneu, în timp ce ne îndreptam spre Cantonigros, Spania, Igor mi-a făcut o farsă, spunându-mi că va rămâne în Italia. Eu am reacționat neașteptat pentru el: mi-au dat lacrimile de nu mă puteau liniști, în timp ce el stătea cumințel în autocar, acoperit cu o plapumă caldă, pe ultimele scaune, la 38 grade cu plus.

Igor, ce te-a atras prima dată la Olga? 

Igor: Este deosebită, specială, inteligentă, înțeleaptă, chiar dacă de la început mi-a creat o senzație că e foarte mândră. Sigur că frumusețea a fost primul factor care m-a atras, deoarece încă nu știam cum e ea ca persoană. Aveam doar intuiția că îmi este destinată, ceea ce s-a adeverit în timp. Este o femeie cu totul și cu totul specială!

Ai curtat-o mult până să începeţi, oficial, o relaţie? S-a lăsat greu cucerită? 

Igor: După cum vă spuneam, părea foarte orgolioasă și nu a fost chiar atât de ușor să o cuceresc. Era concentrată doar pe studiu, pe muzică și a trebuit să încerc diverse metode de a comunica cu ea la orele de cor. La început nu mă lua în serios, ca să treacă ceva timp și acel turneu internațional să favorizeze și să ne unească destinele prin muzică.

Vă mai amintiţi cum a fost prima întâlnire? 

Olga: A fost tare romantic, am mers în parc, ne-am dat cu barca pe lac, Igor a vâslit, iar eu am stat foarte sfioasă, cu o umbrelă în mână, ca în filme. Dragostea noastră s-a născut atunci când eram copii. Am fost predestinați unul pentru celălalt.

La cât timp de relaţie v-aţi căsătorit? 

Am fost împreună trei ani, după care am luat o pauză de patru ani. Eu am finisat Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, iar profesoară de vocal mi-a fost însăși mămica mea, Tatiana Busuioc, căreia îi datorez toate realizările mele pe plan profesional. Apoi am plecat să fac masteratul în Italia, la Modena, iar Igor și-a construit cariera pe care o visa aici în țară. Eram foarte motivată să-mi construiesc o carieră de succes, să cuceresc public și scene noi. Sunt foarte ambițioasă și, cu mult curaj, am mers înainte. Cu ajutorul lui Dumnezeu mi-a reușit să obțin tot ce mi-am propus până acum.

După patru ani, timp în care ne-am văzut fiecare de carieră, Igor mi-a trimis, pe o rețea de socializare, un link la o melodie cântata de Filip Kirkorov, cu titlul “Мы так нелепо разошлись”. Sugestiv, nu-i asa? Uite așa a luat naștere un nou început, din partea a II-a a poveștii de dragoste dintre noi.

Olga, cum ai fost cerută în căsătorie? 

Foarte frumos și deosebit. S-a întâmplat în Italia, la Venezia, pe o gondolă. Am făcut o excursie pe apă și, în timp ce ghidul ne povestea despre istoria și locurile de vază din regiune, Igor l-a oprit și i-a spus că are ceva mai important de făcut, după care a rostit câteva fraze pe care n-o să le uit niciodată! Sunt foarte personale. De suflet… Apoi am rostit un DA decis!

Și un moment tare interesant a fost că, atunci când am început excursia era un timp foarte urât, nori și posomorât dar, imediat ce am răspuns la cererea în căsătorie, a răsărit soarele!

Igor, ai premeditat gestul sau a fost spontan? 

A fost bine gândit și pus la punct orice detaliu. Am invitat-o pe Olga într-o minnivacanță la Venezia, în orașul dragostei, am pregătit inelul, am invitat-o la o plimbare cu gondola și am încercat ca această zi să fie de neuitat. Cum a și fost, de altfel.

Când a avut loc nunta? 

Nunta a avut loc în 2011. Am dat o petrecere mare, cu cei dragi, prieteni, rude, oameni de artă, colegi… A fost multă lume frumoasă, toți s-au simțit foarte bine. Am pus accent pe cele mai esențiale momente: muzică bună, video, foto, restaurant bun, decor elegant.

Cine vă sunt naşii? 

Ghenadie și Ecaterina Focșa, o pereche extraordinară, prieteni și pesoane foarte dragi nouă. Sunt o familie exemplu, cu trei copii, un băiețel de 7 ani și două fetițe gemene mai mici. Sunt un exemplu pentru noi, iar când avem momente mai dificile sunt unicii care ne sunt alături. După părinți, desigur.

Care a fost cel mai frumos moment din viaţa voastră de cuplu? 

Am avut multe momente frumoase. Din călătorii, de la nuntă, din vacanțe, din momente petrecute, pur și simplu, în doi...

Aveţi o viaţă armoniasă, cel puţin aşa se vede din exterior. Cum reuşiţi să păstraţi echilibrul în familie? 

Ne bucurăm mult că se vede. De fapt, ceea ce se vede e adevărat și foarte firesc. Echilibru în familie este foarte important și nu numai. Relația noastră se bazează pe dragoste multă, dăruire totală, încredere, înțelepciune, respect, speranță și credință. Chiar și atunci când apare vreo problemă încercăm foarte repede să găsim un numitor comun și să rezolvăm totul în mod inteligent. Cred că suntem un cuplu compatibil, ceea ce e foarte important.

De fiecare dată încercăm să savurăm din timpul petrecut în cuplu. Călătorim foarte mult și asta ne permite să păstrăm relația proaspătă, sănătoasă, care să conțină toate ingredientele necesare.

V-aţi gândit la un copil? Pe când marea veste?

Sigur ca ne-am gândit și ne dorim mulți copii. Îi vom avea când va da Dumnezeu.

Olga, cum este Igor în rol de soţ? Ce admiri la el?

Pentru mine el este perfect ca soț, ca iubit, ca prieten, este foarte atent, responsabil, corect, grijuliu. Recunosc că nu este o persoană simplă, este un perfecționist și un idealist incurabil.

Cât timp petreceţi în familie?

Din păcate, foarte puțin. Cert este faptul că prioritatea de bază este familia și armonia dintre noi. Tot timpul meu liber îl dedic familiei.

Cum arată o zi de-a voastră, o zi obişnuită?

O zi libera începe cu un mic dejun delicios, adesea servit de către Igor, eu sunt mai somnoroasă, după care, dacă nu avem repetiții, mergem în parc cu câinele nostru sau pregătim ceva gustos și sănătos, ne place să gătim împreuna. Sau, pur și simplu, vizionăm un film ori organizăm un ritual de ceai și mai discutam despre viitor. Cântam, Igor compune, eu cant sau scriu texte.

Găsiţi timp şi de gesturi romantice, surprize, ieşiri în doi la restaurant, cine romantice etc…? 

Da, foarte des. Nu avem nevoie de sărbători ca să ne facem surprize și gesturi romantic. Serile, de obicei, se încheie cu o surpriză din partea lui Igor: flori, pur și simplu sau o cină romantică, seri la pian, cu muzică pentru suflet, cântăm, dansăm, povestim, vizionăm un film.

Unde vă place să vă petreceţi vacanţele? 

De fiecare dată alegem destinații noi. Eu prefer căldura, deci destinații sudice, Igor adoră muntele, zăpada, schiuri, apa.

Ce noutăţi aveţi pe plan profesional? 

Olga: Multe noutăți! Avem o viață profesională plină. Anul 2014 va fi un an cu de toate. Eu am contracte cu Teatrele Internaționale, premiere, spectacole frumoase, concerte. Avem împreună cu Igor și duete. Am lansat, în acest an, duetul “Difficili amori”, o melodie deosebit de frumoasă, a cărei muzică este scrisă de către Igor, iar textul în italiană îmi aparține.

“Difficili amori” este un duet care vorbește despre noi și, de altfel, despre fiecare cuplu de îndrăgostiți. Pentru că suntem un cuplu muzical, vor urma și altele. Pentru că viața noastră are sens doar așa! Pentru că încercăm să dăruim publicului tot ce avem mai bun din noi: muzica!

Noi avem două vieți atât de diferite dar, în același timp, atât de similare, suntem două extreme care trăiesc în același ritm și cu acceiași intensitate.

Încercăm să trăim frumos,ca un cuplu puternic, în pofida greutăților, pentru a păstra relația personală departe de cea profesională.

“Colori” este prima melodie pe care vrem să o prezentăm publicului, fiind o “mică”, dar “mare” părticică din povestea noastră…

Şi ce planuri aveţi pentru 2014…

Să cucerim scene noi, public nou, vom încerca să lansăm melodii noi, la fel de frumoase și deosebite, să abordăm stiluri și concepte pe care le apreciază și le iubește ascultătorul, ne vom implica și în proiecte interesante, doar profesioniste, calitative, noi.

Suntem ambițioși și dornici de a crea lucruri frumoase!

Vă mulţumesc!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală, fashionguide.md 

Recomandări