Olivia Furtună, despre băieţelul ei, Mark: "Este un blond autentic!"

Olivia Furtună, despre băieţelul ei, Mark: "Este un blond autentic!"

Olivia Furtună trăieşte cele mai frumoase perioade din viaţa unei femei şi se bucură de primele luni din viaţa fiului ei, Mark. Cunoscuta prezentatoare a „Mesager-ului” de la TV Moldova 1 este mai fericită ca niciodată. De patru luni, de când a venit pe lume fiul său, viața i s-a schimbat complet și într-un mod fascinant.

Despre rolul de mamă, despre Mark, despre momentele care o emoționează până la lacrimi și despre multe alte lucruri interesante, ne vorbeşte imediat una dintre cele mai frumoase femei din Moldova.

Olivia, cum ești tu în rol de mămică? Ce sentimente trăiești? Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit mămică?

E o fericire atât de mare, incomparabilă. Ma redescopăr în fiecare zi. Îmi aduc aminte o grămadă de momente și detalii din copilăria mea... Aș spune că e o revoluție, frumoasă și unică. Și mulțumesc lui Dumnezeu pentru asemenea clipe, frumoase și divine, am descoperit cât de mare poate fi dragostea omului. Și este imensă!

Spune-ne mai multe despre băiețelul tău. Cum îl cheamă, câte luni a împlinit, cu cine seamănă?..

Băiețelul nostru, Mark, a împlinit deja 4 luni. Este un blond autentic și e leit tatăl său. Încă nu l-am botezat, așteptăm să treacă perioada rece. Este un copil activ, curios, "vorbim" mult, de curând râdem în hohote, doarme puțin, însă papă bine.

Olivia Furtună și soțul său, Timur Efremov, au devenit părinți de băiat pe 15 octombrie 2015

Ce ți se pare cel mai greu sau ce a fost cel mai dificil până acum cu bebelușul?

A fost greu să mă adaptez cu noul regim, unul matinal, cu nopți dormite pe bucăți și zile pline și solicitante, însă am intrat în ritm. Ba mai mult, copilul mi-a dat atâta energie, încât uneori mă miram cum și de unde am forțe. Totuși, cea mai grea perioadă a fost cea a colicilor. Însă orice oboseală sau epuizare este infimă în comparație cu fericirea de a fi părinte.

Cum a fost experienţa nașterii?

Deși am fost programată să nasc natural, fiind sub observația doctorului, surpriză - am născut prin cezariană. Asta pentru că am avut un travaliu slab, pot să spun că nici nu am avut dureri, desigur, perioada post-operatorie a fost dureroasă. Nu voi uita niciodată momentul în care l-am auzit pe Mark prima dată în sala de operație și momentul când l am văzut sau când moașa l-a lipit de obrazul meu! A fost divin! Lăcrimez când îmi aduc aminte!
Îi mulțumesc pe această cale domnului doctor Victor Petrov de la maternitatea Institutului Mamei și Copilului, cel care a monitorizat sarcina și care a făcut totul ca nașterea să fie bună.

Observ că ești o fire activă, intenționezi să-ți reiei curând munca sau preferi să stai cât mai mult lângă copil?

Oarecum activă, acum copilul este prioritatea numărul unu și îi dedic tot timpul meu. Voi fi implicată în câteva proiecte TV, însă de scurtă durată. Nu știu când voi reveni la știri, cert e că, deocamată, copilul are nevoie de prezența mea 24 de ore din 24.

Sunt convinsă că toată lumea îţi spune că eşti o femeie foarte frumoasă. Care este secretul siluetei tale de după naștere? Cum te menții în formă? Ce trucuri de frumusețe folosești?

Mulțumesc! Am gene bune. Mai am de muncă pentru a reveni la silueta dinainte de sarcină, deși am slăbit în proporție de 80 la sută. Mai am acele 5 kg care se duc cel mai greu, dar voi începe să fac sport abia după 6 luni de la naștere, dat fiind faptul că am născut prin cezariană. Atât timp cât alăptez, de dietă nu poate fi vorba, pentru că alăptarea este foarte importantă. Am, însă, grijă de piele, o hidratez bine, iar îngrijirea intensă a pielii m-a scutit de vergeturi!

Spune-ne mai multe despre soțul tău? Care sunt lucrurile care contează cel mai mult în relația voastră?

Soțul meu a devenit un tată extraordinar! Este grijuliu, răbdător și îi place să stea cu Mark. Contează să fie pasiunea mereu întreținută, respectul imaculat și încrederea la locul ei de cinste. Comunicăm mult și, nuștiu, e ceva cred, complicat de explicat, care ne face să fim apropiați.

Vă mai doriți copii?

Ne dorim o surioară sau frățior pentru Mark, însă ceva mai târziu.

Cum se desfăşoară o seară obişnuită în familia voastră?

De obicei luăm cina împreună, după care Mark are ora sa de băiță, de hidratare cu cremă, de papa și somn. Abia apoi noi avem timp să vedem și un film, iar în weekend ieșim împreună în oraș... Serile noastre au devenit mai complete și mai fericite!

Care sunt pentru tine lucrurile cele mai importante în ceea ce priveşte creşterea şi educarea copiilor?

Comunicarea și încrederea, îmi place relația de prietenie părinte-copil. Odată ce este comunicare sănătoasă, educația va deveni mai ușoară și mai bună!

Ce apreciezi şi care sunt, după părerea ta, cele mai importante atribute ale unei mame adevărate, de succes?

Nu știu dacă sunt eu în măsură să menționez niște atribute... Fiecare mamă este bună pentru copilul ei. Cred, însă, că o mamă trebuie să acționeze așa cum știe și simte, fără așa-zisul "sfat" sau povață. Dacă este bine informată și încrezută atunci va avea succes! O mamă fericită nu are cum da greș!

Îți mulţumesc pentru interviu!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări