Osho: 10 sfaturi pentru o viață împlinită

Osho: 10 sfaturi pentru o viață împlinită

Bine cunoscutul filosof, guru și învățător spiritual, Osho, este una dintre cele mai remarcabile personalități indiene ale secolului XX. Învățămintele sale despre viață produc ecou până în prezent, iar cei care cu adevărat îi înțeleg concepțiile despre viață, reușesc să-și schimbe modul de gândire.

Fiind o bună parte din viață profesor de filosofie, studenții lui au fost primii care au resimțit acest lucru și tot ei au fost cei care au dat naștere cărților în baza discursurilor lui, întrucât Osho nu a publicat nicio carte din propria inițiativă. Așadar, iată câteva dintre cele mai valoroase lecții de viață oferite de către Osho pentru omenire:

1. În primul rând, acceptă-te pe tine și bucură-te de timpul petrecut în singurătate. Dacă vei simți tu că îți este bine cu tine înseamnă că și altora le va fi bine.

2. Dorința de a te deosebi de alții și de a fi cât mai original îi face pe oameni să se străduie prea mult. De fapt, este suficient să te relaxezi și să fii tu însuți, astfel  vei înțelege că e ceva cu adevărat neobișnuit.

3. Nu trebuie să te conduci după cei din jur care îți spun că ceea ce faci e greșit. Viața este un experiment, nici nu știi că un lucru greșit te poate duce spre ceea ce visai.

4. Fii mai pozitiv, râde mult, râsul este la fel de sfânt ca rugăciunea. Nu mai lua totul în serios, că acest lucru îți face mai mult rău decât bine.

5. Diferența dintre un fricos și un curajos este faptul că cel fricos își ascultă temerile și le urmează, iar curajosul se face că nu le vede și merge înainte. Iată de ce trebuie să fii curajos, în pofida tuturor fobiilor pe care le ai.

6. Totul este schimbător, nimic nu mai e așa cum a fost 100 de ani, un an sau o zi, la fel ca tine. Evoluează și fii în pas cu timpul.

7. Ți se poate întâmpla ca Dumnezeu să vie la tine în vizită. El poate să apară în chip de om, sub formă de o floare, de un anotimp sau de iubire. Important e să-l primești de fiecare dată cu inima deschisă.

8. Omul se maturizează atunci când are o părere despre el, despre ce e bine și ce e rău, despre ce e corect și greșit în raport cu sine. Așa că fii atent, întrucât orice se întâmplă în viața ta te poate maturiza.

9. Nu cădea pradă manipulărilor oamenilor din jur. Nu mai urma sfaturile celor care îți dictează ce să faci. Mulțumește-le pentru sugestii, dar mergi pe drumul tău.

10. Nu-ți fie frică să pierzi o persoană din viața ta. Celor cărora le este dat de sus să fie împreună vor fi, indiferent de temerile lor. Sursa

Recomandări