Ouă de Paști decorate prin tehnica șervețelului: o metodă simplă, rapidă și non-toxică

Ouă de Paști decorate prin tehnica șervețelului: o metodă simplă, rapidă și non-toxică

Iată cum poți vopsi ouăle de Paște prin tehnica șervețelului, o metodă simplă, rapidă și ecologică. Vei obține un aspect mult mai frumos și sunt mult mai sănătoase decât cu vopseaua plină de coloranți artificiali!

Uite câți aditivi conține vopseaua de ouă de Paște!

 

Vopsirea ouălelor de Paşte prin tehnica șervețelului poate fi un obicei plăcut pentru întreaga familie, în special pentru cei mici, care vor percepe întreg procesul ca pe o joacă. Pentru decorare se poate folosi orice model de șervețele și ouă fierte. Să vedem cum se fierb corect ouăle!

Iată câteva sfaturi de care să ţii cont atunci când cumperi ouă!

 

 

Separă cele trei straturi ale șervețelului și folosește doar stratul pe care este imprimat modelul dorit. Așează bucata de șervețel cu imprimeul pe ou și unge-l cu albuș, folosind o pensulă de bucătărie.

 

 

Îndepărtează excesul de șervețel și lasă oul la uscat. Peste câteva minute vei obține imprimeul de pe şerveţel transferat pe ou.

 

 

Precizăm că tradiția spune că ouale se vopsesc în joia din Săptămâna Mare și la începuturi erau utilizate doar culori vegetale. Procedeele și tacticile erau variate, dar de regulă plantele erau recoltate din timp și uscate. Culorile difereau în funcție de concentrație și combinația de plante, cea mai frecventă culoare fiind cea roșie, urmată mai apoi de galben, verde și de culori îndrăznețe ca albastru și maro.

Pentru a evita introducerea în organism a unor substanțe foarte nocive, cel mai indicat este să ne reîntoarcem la vechile tradiții de vopsire a ouălor. Iată cum să vopsești natural ouăle de Paște!

Text: Alina MATEI
Foto: Facebook / Pasiune și răbdare în bucătărie

Recomandări