Părintele Vasile Ioana: Dragi bărbați, prioritatea cea mai importantă este ca femeile voastre să fie fericite. Admirați-vă soțiile!

Părintele Vasile Ioana: Dragi bărbați, prioritatea cea mai importantă este ca femeile voastre să fie fericite. Admirați-vă soțiile!

Părintele Vasile Ioana, invitat într-o emisiune TV, a vorbit despre cât de importante sunt, într-un cuplu, respectarea nevoilor partenerului, pentru o căsnicie fericită.

Părintele Vasile Ioana a explicat care sunt paşii spre o căsnicie fericită. © Captură Pro tv

Dacă vrei să ai o relație frumoasă în căsnicie, urmează aceste 7 povețe de la părintele Vasile Ioana, care iți vor schimba în bine relația de cuplu!

1. Comunicarea

Este esențial să fii un bun ascultător al partenerului tău. Ascultă-l, intră în gândul lui, intră în inima lui, încearcă să înțelegi ce spune. Partenerul are nevoie să fie ascultat. Dacă asculți cu atenție ce spune partenerul, vei putea mai ușor să-l înțelegi.

Dacă partenerul nu este dispus să comunice atunci ai răbdare, va exista un timp în care el va dori să comunice. Identifică tu timpul acela potrivit. Pentru că, vorbind cu inimă deschisă, nu mai apare păcatul.

2. Împlinește nevoile fizice ale partenerului tău

Și în Corinteni 7:3, în Biblie, găsim scris că femeia este datoare bărbatului cu iubire și bărbatul este dator cu iubire femeii sale. Nu vă lipsiți unul de altul decât pentru un timp. Nu se dă un timp exact, pentru că fiecare cuplu are timpul său, dar aș vrea să le avertizez pe femeile credincioase… Pentru că femeile credincioase, uneori, îi pun pe bărbații lor să țină 40 de zile de post fizic, și nu e bine. Nu e în regulă. De ce? E important să știți că există o Taină a căsniciei fericite și iată ce spune Apostolul Pavel - că postul se ține cu bună învoială între cei doi. Dacă tu, ca și creștin, îi spui că nu ai voie să te atingi de mine 40 de zile, atunci bărbatul va avea o problemă, se va frustra, se încarcă și apar păcatele. Dar dacă femeia înțelege atunci când soțul te dorește nu-ți mai aparții doar ție, ci aparții și lui. E firesc să-ți dorești să fii curată când intri în biserică, dar, ca el să țină post, poți să fii cu el atunci când este timpul potrivit. Deci, o femeie, este datoare înaintea lui Dumnezeu cu împlinirea nevoilor fizice ale bărbatului.

E bine ca doamnele să ofere soților atenția cuvenită față de nevoile lor fizice. Dacă această nevoie este împlinită într-un cuplu, nu apare acest păcat al infidelității, nu apare dorința bărbatului sau a femeii de a merge în altă parte.

Pentru că, atenție, după 45 de ani dorința femeii este puternică și, la un moment dat, la bărbați, neputința poate să devină virtute. Adică nu se mai poate întâmpla un anumit lucru și atunci și bărbatul e bine să se controleze și să facă tot posibilul, medical vorbind, ca el să fie bărbatul pe care și l-a dorit femeia. Așadar, nevoile fizice e bine să fie împlinite și de unul, și de celălalt. Pentru că Ioan Gură de Aur, în secolul IV, a spus așa: că cel care își ajută partenerul, aproapele, să fie fericit e mai mare decât cel care învie morții. Adică, fă-l fericit pe partenerul tău și tu vei fi fericit sau fericită. Acest lucru este împărțit în mod egal între bărbați și femei.

Deci, dragele mele, aveți grijă la nevoile fizice ale bărbaților voștri și nu va mai apărea păcatul infidelității. Și invers, bărbații să fie atenți!

3. Nevoile emoționale

Femeia are nevoie să fie admirată. Femeia a fost creată de Dumnezeu frumoasă, sensibilă, ea are nevoie să fie răsfățată și alintată, să i se spună lucruri care să atingă zona asta a sensibilității ei. Atunci când o femeie te întreabă dacă îi stă bine într-o rochie ea, de fapt, vrea să îți spună că așteaptă să o admiri.

Admirați-vă soțiile, dragii mei bărbați, și căsnicia voastră va fi longevivă. Dacă tu, ca bărbat, ești foarte ocupat să strângi bani pentru casă, pentru mașină, ești ocupat cu cariera și nu ai timp să o admiri, va veni altul și îi va spune că e frumoasă, îi va atinge zona asta sensibilă a ei și atunci apare păcatul. De aceea, dragi bărbați, nu fiți ocupați cu alte lucruri, prioritatea cea mai importantă a vieții voastre este ca femeile voastre să fie fericite. Că dacă ea e fericită și tu ești fericit, omule! De aceea, vă îndemn, preaiubiți bărbați, nu exagerați cu cariera și cu dorința de a face bani. Degeaba ai bani dacă ea va divorța mâine. Deci, atenție la nevoile emoționale ale partenerei/ului.

4. Nevoia de apreciere

Fiecare dintre noi avem nevoie să fim apreciați pentru ceea ce facem și suntem. De aceea, când ajungi acasă și soția ta îți pune de mâncare, primul cuvânt pe care e bine să-l spui este: Ce minunată ești că mi-ai făcut supa asta, de exemplu. Nu ce bun e produsul, ci ce bună este ea că ți-a gătit, a avut grijă de tine. Adică apreciem valoarea femeii.
Sigur că pe doamna care merge la birou sau care are o carieră, tu, ca bărbat, apreciezi ceea ce face ea, și tu, ca femeie, apreciezi ceea ce face el.

Toți avem nevoie de apreciere. Mulțumește-i pentru ceea ce reprezintă ea sau el pentru tine, apreciază tot ceea ce face femeia ta sau tot ceea ce face bărbatul tău și vei vedea că el sau ea se va simți foarte bine în prezența ta. Laud-o, laudă-l, arată-i calități-le, scoate-le în evidență, minimizează lucrurile negative, cele care te despart și maximizează lucrurile care vă apropie. E atât de important. Ce te costă să spui un cuvânt frumos!? Apreciind, aduci o stare de bine în cuplu și atunci el sau ea nu va mai vrea să-și ia aceste stări din altă parte.

5. Nevoile spirituale

Dacă partenerul vrea să meargă la teatru, la cinematograf, vrea să facă fitness, vrea să iasă, să aibă activități spirituale, vrea să facă o rugăciune, vrea să meargă la o mănăstire, la o biserică, tu dacă nu vrei să accepți nevoile spirituale ale ei sau ale lui, atunci se creează între voi o ruptură. Atenție, deci, la nevoile spirituale.

Dacă ea se roagă, e bine și pentru tine. Dacă ea mearge la biserică, las-o să meargă către Domnul pentru că, prin rugăciunile ei, îți va fi și ție bine. Tot Apostolul Pavel spune că femeia credincioasă sfințește bărbatul necredincios și bărbatul credincios sfințește femeia necredincioasă.

Toți avem nevoie spirituale: cultură și cult. Acestea au rădăcină comună, după cum observați. Deci, nevoia de cultură e să ieși din casă, să mergi la o piesă de teatru, de exemplu. Dacă poate tu ți-ai dori să dormi și ea își dorește să iasă, du-te cu ea, împlinește-i nevoile culturale și spirituale. Și, mai mult, nevoia asta a partenerului de a se uni cu Dumnezeu. Cel mai înalt duhovnicește, mai puternic în duh, acela trebuie să fie cel care-l ridică pe cel mai căzut.

6. Acceptă-i pasiunile

Dragii mei, iubiți copilul din partener. Dacă ea are o pasiune, de orice fel, poate fi pentru sport, pentru pictură sau poate iubește muzica, tu apreciază pasiunile aproapelui tău. Pentru că, la un moment dat, dacă nu le apreciezi, se va naște ruptura.

7. Nevoia de a fi iertat

Toți greșim, dragii mei, nu suntem perfecți. Iubirea adevărată înseamnă iertare, adică nu ai în casă un procuror, haideți să nu băgăm DNA-ul în casă. Dacă tu, când vii acasă și partenerul tău te acuză: nu ai făcut bine ce ai făcut, nu ai cumpărat ce trebuia, nu ești bun de nimic, nu ești în stare de nimic - în momentul acela tu ridici un zid de apărare și spui în mintea ta că e nebun/ă. Dragii mei, iertați-vă unii pe alții, că iubirea înseamnă iertare. Să fim prietenoși, iertători și iubitori cu partenerul sau parterena și când va simți că ea este iertată și iubită va veni cu drag în brațele tale.

Dacă fiecare din noi împlinim aceste 7 nevoi care țin de iertare, de iubire, de împărtășirea valorilor, de comunicare, de împlinirea anumitor nevoi, atunci vom fi fericiți în căsniciile noastre. Nu uitați: Trebuie să oferi ca să ți se ofere. Dăruind, vei dobândi!

Text: Alina MATEI

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook cu numeroase articole și mesaje inspiraționale!

Recomandări