Premieră: China nu are niciun caz local de infecție cu coronavirus în 24 de ore

Premieră: China nu are niciun caz local de infecție cu coronavirus în 24 de ore

China nu a avut de raportat, joi, niciun caz local nou de infecție care să se fi înregistrat de la precedentul bilanț pentru prima oară de când a izbucnit criza provocată de coronavirus. Comisia de sănătate din China a declarat că miercuri au descoperit doar 34 de cazuri noi, dar doar la persoane care abia reveniseră în țară din țări, precum Australia, Noua Zeelandă sau din țările vecine.

Însă, pentru prima dată de când a apărut virusul, nu a mai fost înregistrată nicio transmisie locală de Covid-19, fiind un pas uriaș în lupta împotriva virusului care s-a transformat în pandemie și afectează țări din întreaga lume, dând peste cap activitatea economică și viața de zi cu zi.

E un semn că epidemia din China, care a izbucnit la sfârșitul anului trecut, ar putea intra în faza finală, ceea ce ar permite Beijingului să se concentreze pe revitalizarea economiei țării, care a fost aproape paralizată, după ce guvernul a impus restricții de deplasare și măsuri severe de carantină.

Totuși, China nu este încă în afara pericolului. Experții spun că este nevoie de 14 zile consecutive în care să nu se înregisteze nicio infecție nouă înainte de a considera că epidemia s-a sfârșit cu adevărat. Rămâne de văzut dacă virusul nu cumva reapare odată cu reluarea vieții obișnuite și ridicarea restricțiilor de circulație, scrie New York Times. Sursa

Recomandări