Pepenele roșu, o minune pentru sănătatea copiilor

Pepenele roșu, o minune pentru sănătatea copiilor

Ce poate fi mai gustos în zilele toride de vară decât o felie de pepene roşu! Pe lângă faptul că asigură o bună hidratare, pepenele roșu conţine o mulţime de vitamine şi minerale. Profită din plin de el, acum e sezonul lui!

Numeroase studii au stabilit că fructul-vedetă al verii poate ajuta la îndepărtarea riscului obezităţii, diabetului şi bolilor de inimă. Pepenele roşu, de asemenea, întăreşte sănătatea pielii şi a părului şi creşte nivelul de energie în corp. Tocmai de aceea îmbunătăţeşte timpul de refacere după exerciţiile sportivilor.

Un pahar cu suc de pepene, aproximativ 125 g, conţine 43 de calorii, 0 g grăsimi, 2 g sodiu, 11 g carbohidraţi şi 1 g fibre. Pe lângă acestea are 17% vitamina A, 21% vitamina C, 2% fier, şi 1% calciu, ceea ce reprezintă necesarul zilnic pentru om. Prin urmare, o felie de pepene roşu pe zi sau un pahar de suc obţinut din acest fruct nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a copiilor.

Iată ce alte beneficii poate aduce consumul de pepene roșu în dezvoltarea juniorilor:

1. Combate constipaţia

Deoarece conţine apă şi fibre, pepenele roşu ajută la prevenirea constipaţiei şi promovează sănătatea tractului digestiv.

2. Previne astmul

Pentru că este bogat în vitamina C, riscul de a se îmbolnăvi de astm este scăzut la copiii care consumă mulţi nutrieti precum cei din pepenele roşu.

3. Ajută la somn şi la memorare

Colina este o substanţă importantă şi versatilă din componenţa pepenelui roşu care este implicată în mecanismul somnului, a mişcărilor musculare, învăţării şi memorării. Colina ajută la menţinerea structurii membranei celulare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase şi la absorbţia grăsimilor. Colina poate îndepărta inflamaţiile cronice.

4. Hidratare maximă

Are 92% apă şi este plin de electroliţi. Pepenele roşu este un excelent răcoritor în lunile de vară şi previne deshidratarea.

5. Balsam pentru piele

Pepenele roşu este fantastic pentru piele deoarece are vitamina A, un nutrient necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratarea părului. Vitamina A este necesară, de asemenea, pentru creşterea tututor ţesuturilor umane, deci inclusiv al pielii şi părului.

6. Protejează ochii

Consumul de pepene roşu previne degenerescența maculară şi protejează vederea. Este ideal ca aliment atât pentru tineri prin conţinutul de vitamina A, cât şi pentru vârstnici prin combaterea patologiei oftalmologice specifice vârstei.

7. Creşte imunitatea copiilor

Conţine antioxidanţi, vitaminele A, C, D şi E, B6 şi B12, calciu, magneziu, potasiu, fiind, astfel, desertul ideal pentru copii, deoarece le creşte imunitatea şi le dă energie. Sursa

Citește și despre beneficiile pe care le oferă magnificul fruct și află cum îți dai seama dacă pepenele verde conține nitrați!

Recomandări