Peste 20 de designeri celebri au reinterpretat pantoful Cenuşăresei

Peste 20 de designeri celebri au reinterpretat pantoful Cenuşăresei

Legendarul pantof de cristal al Cenușăresei au devenit un style icon, iar în acest an îi putem încălța și noi!

Și asta pentru că mai mulți designeri celebri, precum Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, René Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau şi Stuart Weitzman, au fost provocați să reinterpreteze pantoful Cenuşăresei.

ferragamo-disney-cinderella-vogue-9feb15-prb426x639

Pantofii au fost expuşi în cadrul expoziţiei Cinderella de la Festivalul de Film de la Berlin și sunt deja disponibili în magazine de lux din lume – Saks Fifth Avenue din NewYork şi Beverly Hills, Harrods în Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior Milano, Tsum în Moscova, Isetan Shinjuku în Tokio, Level Shoe District – Mallul din Dubai. Preţul pantofilor inspiraţi de Cenuşăreasa variază între 795 şi 4.595 de dolari.

CINDERELLA SHOE REVEAL, KRAFTWERK BERLIN, 13.02.15 (C) DISNEY
De la pantofi cu barete la cei de lac, fiecare pereche reprezintă aducerea în lumea modernă a pantofului-simbol al Cenuşăresei.

La realizarea acestor noi modele au fost folosite sclipitoarele cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs, de asemenea, pantoful de sticlă al Ellei pentru film, sub îndrumarea lui Sandy Powell, creatoarea de costume premiată cu Oscar.

Forma pantofului din film a fost inspirată de un pantof elegant din anii 1890, găsit de către ea într-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtată, fiind folosite doar ca recuzită. Un astfel de pantof a ajuns în dulapul cu accesorii al revistei „Vogue”.

[woman_slider id=13748]

Cenușăreasa, una dintre cele mai îndrăgite poveşti din lume a revenit pe marile ecrane în 2015, în viziunea regizorală a lui Kenneth Branagh, cu Hayley Atwell, Helena Bonham Carter și Cate Blanchett în distribuție.

Text: Sabina NICOLAEV 

Recomandări