Postul public de televiziune a dat startul Campaniei „Moldova 1 aduce Crăciunul”!

Postul public de televiziune a dat startul Campaniei „Moldova 1 aduce Crăciunul”!

Postul public de televiziune Moldova 1 a lansat Campania socială „Moldova 1 aduce Crăciunul”, care ne îndeamnă la solidaritate, generozitate și fapte bune. O campanie prin care oamenii pot începe să simtă bucuria de a dărui şi recunoştinţa de a primi! 

Din multele poveşti pe care le auzim cu toţii în copilărie, singura care persistă până la bătrâneţe este cea legată de Moş Crăciun. Haideți să trăim Crăciunul așa cum este menit să fie: cu iubire și conexiune umană! Haideți, așadar, să dăruim din ce avem celor care au cu adevărat nevoie de sprijinul nostru! Astfel, veți lumina chipurile unor copii sau vârstnici necăjiți de viață și serile veți adormi zâmbind, cu gândul la poveștile copilăriei cu reni, glasuri de colindători, miros de brad și scorțișoară.

Și știți de ce? Pentru că vine CRĂCIUNUL!

În cadrul Campaniei „Moldova 1 aduce Crăciunul”, veți cunoaște cinci familii ale căror povești sunt cutremurătoare. Dar, împreună, le putem rescrie o poveste frumoasă de viață. Una care a început ca un coșmar, dar care se va termina ca un vis frumos!

Campania „Moldova 1 aduce Crăciunul” se desfășoară în parteneriat cu portalul www.caritate.md și își propune să  adune bani pentru ca situația să se schimbe în bine pentru cele cinci familii, pe care vă invit să le cunoașteți în cele ce urmează:
 
Alexandra Puiu din satul Sinești, r. Ungheni crește și educă 9 copii! O binecuvântare, ar spune unii. O mare bătaie de cap, ar spune alţii. Alexandra are 46 de ani și la această vârstă ar fi fost o frumusețe, dacă ridurile și tristețea n-ar fi îmbătrânit-o înainte de vreme. Grijile multe au uscat-o pe picioare. Viața ei a fost un șir de abuzuri, dezamăgiri, lipsa posibilității reale de a alege și de a fi fericită. N-are serviciu, n-are ajutor, n-are sprijin. Singurul lucru bun care-i dă putere să meargă mai departe sunt copiii. Pe care îi crește de una singură. Puteți dona pentru această familie, accesând ACEST LINK de pe pagina caritate.md


 

Împreună putem readuce magia Crăciunului și în sufletele a 4 copii vitregiți de soartă din familia Cernenco. 4 copii care, acum jumătate de an, și-au pierdut mama. Este o poveste încărcată de tristeţe, ascunsă în ochii plini de inocenţă și trişti ai Mihaelei, a Ilincăi, a lui Constantin și Matei, care nu și-au imaginat vreodată că vor crește fără căldura și blândețea mamei, răpusă de o boală nemiloasă. Acum copiii, unul dintre ei diagnosticat cu mucoviscidoză, o boală genetică, sunt crescuți de tatăl și de bunicii pensionari și bolnavi. Lipsurile familiei își lasă amprenta asupra destinului acestor copii. Gândul că poate cineva se va preocupa şi de soarta lor le dă speranța că Moş Crăciun va ajunge, încărcat de daruri, şi la ei acasă. Puteți dona pentru această familie accesând ACEST LINK de pe pagina caritate.md


 

Bătrânii au un instinct de supraviețuire incredibil: se descurcă cu foarte puțini bani. Așa fac și acești doi bătrânei pe care doar credința îi mai ține în viață. 
Acum 15 ani, singurăteatea a fost cea care i-a facut să-și aline batrânețile unul lângă altul. Moș Savva are 82 de ani și este imobilizat la pat, iar mătușa Claudia Macovei, în vârstă de 72 de ani, este nevăzătoare. Bătrânii locuiesc într-o cămeruță sărăcăcioasă, în care soba veche abia de funcționează. Casa are pereții fisurați și tavanul spart. Neajutorați, acești doi bătrânei aproape că nu mai au dorințe. Poate niște lemne pentru foc, dar și de pâinea cea de toate zilele. Puteți dona pentru această familie accesând ACEST LINK de pe pagina caritate.md


 

Viata lui Sergiu Enache (12 ani), din satul Dragusenii Noi, r. Hancesti s-a schimbat radical acum un an, atunci când medicii i-au stabilit un diagnostic dur – leucemie limfoblastică. Veridictul a fost o lovitura grea pentru el dar, mai cu seamă, pentru mama lui. Suferinţa de a-şi privi copilul agonizând pe patul de spital, frustrarea de a nu-şi vedea băiatul urmându-şi visurile la fel ca toţi ceilalţi, teama că lipsa resurselor financiare necesare vindecării le-ar putea îngreuna situația și mai mult... Oare câtă durere poate să simtă un părinte în astfel de momente? Şi cât curaj poate avea un copil pentru a suporta tot ceea ce i se întâmplă? Sergiu are nevoie de bani pentru continuarea tratamentului. Exista o şansă de care acest băieţel plin de viaţă, e gata să se agaţe, doar că mâinile lui sunt mult prea firave pentru a reuşi de unul singur. Şi, tocmai de aceea are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi. Puteți dona pentru această familie accesând ACEST LINK de pe pagina caritate.md

 

Urmează o poveste despre o familie cu multe lipsuri, dar care, cu ajutorul semenilor, poate scăpa de sărăcie. 8 copii, părinții acestora și o persoană care suferă de o tulburare mentală severă, mai exact schizofrenie, locuiesc într-o singură cameră de cămin, de 18 metri pătrați. 

Acum 7 ani, familia Vilisov l-au luat în tutelă pe Dumitru (46 ani), a cărei mamă decedase, cu condiția să locuiască în apartamentul lui. Unicul întreținător al familiei este Andrei, tatăl copiilor, dar, cu salariul său de 4000 de lei, nu reușește să le asigure decât minimul necesar. Înainte de Sărbătorile de Iarnă, când cei mai mulți dintre noi se gândesc la vacanțe, la cadouri și liste lungi pentru Moș Crăciun, cei 8 copii îşi văd liniştiţi de jocurile "serioase" ale copilăriei. Un gest cât de mic poate să însemne totul pentru această familie! Puteți dona pentru această familie accesând ACEST LINK de pe pagina caritate.md

Campania „Moldova 1 aduce Crăciunul” se desfășoară în perioada 9-24 decembrie 2019 și se adresează oamenilor care apreciază solidaritatea şi generozitatea ca valori umane indispensabile. Să punem mână de la mână și să ajutăm cu tot sufletul și toată dăruirea oamenii pe care viața i-a supus la multe încercări. Uneori, un gest cât de mic poate să însemne totul pentru cineva aflat în nevoie”, a declarat Otilia Lozovanu-Culea, coordonatoarea Campaniei. 
 
Vă îndemnăm, așadar, să ne reamintim cât de important este să ne întoarcem privirea către ceilalţi şi să facem lumea mai bună prin gesturi mici, dar din suflet. Să fim mai buni înseamnă să dăruim. Înseamnă să ajutăm pe cei nevoiași să treacă peste pragul sărăciei. Să fim mai buni înseamnă să privim cu căldură pe cei din jurul nostru, să le întindem o mână și să le redăm bucuria, mai ales copiiilor care nu au nicio vină că s-au născut și trăiesc în condiții greu de imaginat sau bătrânilor abandonați de familie și de speranță. Să transformăm, așadar, credința în fapte!

Și știți de ce? Pentru că vine CRĂCIUNUL!

Text: Alina MATEI

Recomandări