Povestea impresionantă a unui tânăr cu problemele locomotorii, lăsat pe drumuri. “Părinții m-au alungat de acasă pentru că sunt o povară pentru ei!”

Povestea impresionantă a unui tânăr cu problemele locomotorii, lăsat pe drumuri. “Părinții m-au alungat de acasă pentru că sunt o povară pentru ei!”

Alexei Cojuhari este un tânăr cu dizabilități care încearcă să-și învingă destinul trist. Din cauza problemelor de sănătate el a fost alungat de acasă de către părinții săi. În ciuda greutăților, el încearcă să își depășească condiția, astfel ca, într-o zi, să își poată permite o viață puțin mai bună. Până atunci, luptă și muncește cu ziua pentru a-și câștiga pâinea!

Momentan, tânărul nu are un acoperiș deasupra capului. Se adăpostește la o cunoștință dar a fost anunțat că din aprilie nu va mai putea fi găzduit. Acum tânărul încearcă să găsească o soluție în aces sens, dar și un loc de muncă.

“Părinții m-au alungat de acasă pentru că nu pot accepta ideea că eu sunt cu problem de sănătate, nu pot duce crucea dată de soartă și categoric nu vor să mă primească înapoi. Sunt o povară pentru ei. Mi-e foarte obijduitor, nu am cuvinte… Nu mi-am imaginat că așa ceva se poate întâmpla. În tot acest timp am hotărât să accept ideea, să mă împac cu rudele mele, cu părinții, dar fără folos. Îmi pare foarte rău că așa s-a întâmplat. Momentan, îmi este imposibil să închiriez un apartament pentru că nu îmi permit să achit. Știu, nu sunt eu primul și nici ultimul caz de acest gen, dar aș vrea să înțelegeți situația în care mă aflu și să mă ajutați, în măsura posibilităților. Nu mă plâng, cu toate că viața mea nu este ușoară. Deși am probleme de sănătate, am muncit pe unde am găsit de lucru. Sunt dispus să muncesc și în continuare, pot să lucrez cu calculatoarele, mă mișc cât de cât, pot vinde ceva. Vreau să cer o mână de ajutor… Să-mi întindă cineva o mână puternică ca să merg mai departe și să nu mă las bătut, înfrânt de soartă. Cred că mai există oameni buni care mă pot ajuta. Eu am ezitat să cer ajutor, dar m-am săturat, nu mai vreau să trăiesc ca un bomj, mă scuzați de expresie. M-am adresat și la autorități, dar nimeni nu a ridicat un deget să mă ajute, nu au putut face nimic pentru mine”, povestește, printre lacrimi, Alexei.

O căsuță mică, dar plină de suflet și un loc de muncă pe potriva sa! Asta își dorește tânărul, dispus să aibă un trai mai bun decât cel pe care îl duce acum.

Azi puteți schimba definitiv destinul lui Alexei Cojuhari, ajutându-l să-și împlinească visul! Cei care vor să-l ajute pe Alexei o pot face luând legătura cu el la numărul de telefon 079794035. 

Se pot face, de asemenea, donații și în contul bancar deschis la Banca Moldincombank.

IBAN: MD74ML000002259A00310762
2259A00310762
Nr cardului: 4028 1100 2249 3172
BC MOLDINCOMBANK: cod: MOLDMD2X

De asemenea, există și opțiunea de donație prin sistemul de plăți eletronice Paypal:

https://www.paypal.me/AlexeiCojuhari

Cazul lui Alexei a fost sesizat de un bărbat care, fără să vrea, i-a auzit necazurile și a postat pe facebook și un filmuleț cu apelul tânărului. Mai multe despre asta puteți vedea AICI.

Text: Alina MATEI

Recomandări