Profită de energia toamnei pentru a te reinventa!

Profită de energia toamnei pentru a te reinventa!

Se spune ca toamna vine în fiecare an doar ca să ne arate că, uneori, lucrurile trebuie să se sfârșească pentru a renaște. Profită de acest anotim pentru a-ți efectua o purificare interioară profundă.

Gândește-te la copaci. Toamna este sezonul în care aceștia își eliberează frunzele, unii rămânând complet goi. Imaginea ar putea părea melancolică și tristă, dar altfel, ar fi imposibil să se reînnoiască pentru a înflori din nou și a da roade. Schimbările fac parte din viață, iar natura nu se teme de ele. Orice sfârșit se transformă într-un nou început. 

La fel se întâmplă și cu tine pentru că, noi oamenii, facem parte din acest ciclu existențial. Așa că, nu te teme să încerci lucruri noi, mai ales dacă cele vechi nu-ți mai aduc bucurie.

Un exercițiu simplu, dar foarte eficient, este să te întrebi ce trebuie să îmbunătățești la tine, la ce trebuie să renunți pentru a te simți mai bine, mai fericită și mai plină de viață. E o evaluare necesară, care trebuie să te motiveze să te organizezi mai bine, să îți faci planuri mai realiste, realizabile.

Renunțările, cu cât sunt mai dificile, cu atât ne întăresc mai mult. Uneori renunțarea vine ca o eliberare, ca o gură de aer proaspăt, ca o nouă șansă.

O idee bună ar fi să îți notezi toate aceste stări și introspecții. În dreptul fiecare idee, sentiment, obicei, obiect sau relație de care ești pregătită să scapi, scrie ce te atrage în schimb. De exemplu: eliberează-te de un stil de viață sedentar și atrage activarea fizică. Treci la acțiune!

Orice-ar fi, nu uita că în fiecare dimineață soarele răsare, iar după fiecare toamnă-iarnă vine primăvara!

Recomandări