Prunele, gustul sănătos de toamnă

Prunele, gustul sănătos de toamnă

Prunele sunt peste tot în această perioadă: pe tarabele de la piață, pe rafturile supermarketurilor, iar pentru cei mai norocoși, chiar în propria grădină.Tocmai de aceea, noi credem că ar fi păcat să le trecem cu vederea și să nu profităm din plin de beneficiile acestor delicioase fructe.

Prunele trebuie păstrate în recipiente etanș și situate în locuri răcoroase

Prunele sunt printre cele mai nutritive fructe ale toamnei, fiind un izvor important de potasiu, fier, magneziu, sodiu, fier, cupru, mangan, seleniu și vitaminele A,B,C, și E.

Printre principalele beneficii pe care prunele ni le pot oferi sunt:

1. Lupta împotriva apariției cancerului
Prunele conțin doi fitonutrienți unici, fitonutrientul neoclorogenic și acidul clorogenic, aceștia având un rol important în distrugerea radicalilor liberi ce atacă celulele umane.

2. Ajută la întărirea oaselor și la prevenirea osteoporozei
Studiile recente au arătat faptul că prunele consumate regulat duc la întărirea oaselor și încetinirea pierderii osoase datorită compușilor flavonoizi și fenolici.

3. Ajută la tratarea constipației
Fiind o sursă importantă de mucilagiu și celuloză, prunele favoritează tranzitul intestinal și ajută la tratarea constipației. Două porții pe săptămână, consumate în a doua parte a zilei, rezolvă problema constipației.

4. Combat anemia
Grație vitaminei C pe care o conțin, prunele ajută la tratarea anemiei, dat fiind faptul că vitamina C ajută la asimilarea fierului în organism. În lipsa vitaminei C, fierul va fi asimilat mult mai greu.

5. Stimulează memoria
Datorită proprietăților sale antioxidante, consumul de prune conduce la eliminarea celulelor deteriorate care pot afecta capacitatea memoriei.

Modalități de păstrare:
Prunele trebuie păstrate în recipiente etanș și situate în locuri răcoroase. Prospețimea acestora poate fi prelungită prin stocarea lor în frigider. Dacă decideți să le păstrați în frigider, scoateți-le înainte cu câteva minunte de a fi consumate, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Prunele se pot consuma și uscate, fie individual, fie în combinație cu nuci sau alune.

Sursa

Recomandări