Aceste bombonici te “hrănesc” cu energie în cel mai sănătos mod, iar avantajul este că nu ai nevoie să mănânci multe ca să te saturi.
Bomboanele raw vegane sunt savuroase și simplu de preparat și, mai presus de toate, sunt foarte sănătoase.
Ingrediente:
250 g curmale moi fără sâmburi, hidratate și mixate bine
O cană mare de nuci hidratate (migdale, alune, caju etc)
2 linguri pudră carob sau cacao
2 linguri unt de cocos topit
O lingură cu semințe de in râșnite
O linguriță cu seminte de chia
50 g lapte de migdale (poți opta și pentru apă plată)
Extract de vanilie, rom etc
Pentru decor: fulgi uscați de nucă de cocos, cacao + carob + scorțișoară, muesli, semințe de mac, susan etc.
Mod de preparare:
Înainte de prepararea efectivă a reţetei, curmalele trebuie puse la hidratat pentru 2-3 ore, într-un bol cu apă, cât să le acopere bine.
Adăugăm toate ingredientele în robot și mixăm cu lama S, pâna obținem o pastă lipicioasă, modelabilă.
Formăm biluțe de dimensiunea dorită. Dacă se pare că toată compoziţia este destul de groasă şi nu se poate modela uşor sub fomă de bombonele, mai adaugi câteva linguri de apă şi omogenizezi din nou, până când totul devine uşor de modelat. Ține lângă tine câțiva stropi de ulei de migdale sau de nucă de cocos, cu care sa îți întinzi pe palme pentru a evita să se lipească compoziția.
La final, treci toate bilele prin compoziția de decor aleasă și aranjează-le frumos pe o farfurie!
Se păstrează la frigider până la 3 săptămâni!
Să ai poftă!

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește TheWoman.md pe FACEBOOK