Rețetă brioșe sănătoase pentru micul dejun!

Rețetă brioșe sănătoase pentru micul dejun!

Brioșele sunt o opțiune excelentă pentru micul dejun. Sunt ușor și rapid de preparat, cu efort minim și ingrediente la îndemână! Cei mici cu siguranțîă le vor adora.

Ingrediente:

Pentru 10-12 brioșe, numărul poate varia în funcție de dimensiunea formei. 

  • 360 gr. făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Un vârf de sare de mare
  • 2-3 ouă mari
  • 180 gr zahăr (poți folosi și zahăr brun)
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei sau unt topit în baie de abur
  • Miezul de la o păstaie de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
  • 200 g fulgi de ciocolată.

De fapt, știi care e farmecul brioșelor? Poți să reinventezi aceste reţete şi să foloseşti numai ingrediente sănătoase, transformând astfel total acest preparat. Fulgii de ovăz, ouăle, fructele, bananele, iaurtul grecesc, ardei, ciuperci, roșii uscate la soare, în ulei, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau fructele uscate și semințele sunt câteva dintre ingredientele sănătoase care sunt recomandate pentru un mic dejun săţios, hrănitor şi care nu pune în pericol silueta. Ei bine, aceste ingrediente pot să fie folosite în moduri cu adevărat inedite şi în diverse combinaţii, astfel încât să obţii brioşe dulci sau sărate, perfecte pentru un mic dejun pe fugă. Le poţi face de seara ca să le ai la îndemână dimineaţa la prima oră.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător bate ouăle și zahărul, până obții o spumă.
  2. Peste ouă adaugă uleiul, vanilia, laptele și amestecă compoziția.
  3. Cerne deasupra făina, praful de copt, sarea și amestecă până obții o compoziție omogenă. Nu amesteca mai mult decât este necesar.
  4. Adaugă la final ciocolata sau fructele, în funcție de ce îți place.
  5. Distribuim compozitia in forme, astfel incat sa fie ¾ pline. Poți coace brioșele în forme mari sau mici, în funcție de tava pe care o ai sau poți, pur și simplu, să coci compoziția într-o tavă pentru chec sau o tavă rotundă, de 20-25 cm.
  6. Coacem brioșele 5 minute la 220°C, apoi scădem temperatura la 180°C și coacem încă 15-20 minute sau până trec testul scobitorii.

Mod de păstrare:

O dată coapte și răcite, brioșele pot fi păstrate la frigider până la 5-6 zile, în caserole închise ermetic. Sunt ideale pentru caserola de la birou sau pachetelul de la școală.

Să ai poftă!

Recomandări