REȚETĂ: Înghețată vegană cu ciocolată

REȚETĂ: Înghețată vegană cu ciocolată

Este o adevărată încântare pe vreme călduroasă și se prepară în doar 5 minute! Din păcate, înghețata din comerț, deși gustoasă, este plină de conservanți care pot dăuna organismului dacă o consumăm cu regularitate. Înghețata vegană cu ciocolată se prepară rapid și va fi, cu siguranță, pe placul tău și, mai ales, a celor mici. În plus, e sănătoasă și plină de vitamine. Într-un cuvânt, un deliciu! 

Ingrediente pentru 2 porții:

2 banane cât mai coapte, tăiate felii și înghețate 5-8 ore;

100 ml lapte de migdale sau de cocos;

1 linguriță sirop de agave sau miere (optional);

2 linguri de cacao pură sau 100 gr de ciocolată neagră vegană;

Un vârf de sare; 

1 linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în blender și amestecă la viteză mare până ce compoziția devine cremoasă. În funcție de consistență, poți adăuga, treptat, lapte de cocos sau migdale. 

Dacă în loc de cacao ai optat pentru ciocolată neagră vegană, cel mai bine ar fi să o topești la bain-marie. Ai grijă ca în timpul topirii, ciocolata nu trebuie să atingă o temperatură prea ridicată sau chiar să dea în clocot. 

Pune înghețata la congelator pentru vreo 30 de minute înainte de a fi servită. Poți decora înghețata cu fructele preferate.

Servește cu poftă!

Răsfaţă-ţi simţurile în zilele caniculare cu o îngheţată raw vegană din fructe!

Recomandări