Panna cotta vegană este o versiune vegetală și mai sănătoasă a acestui desert tradițional italian. Servit cu zmeură sau căpșune, este un desert delicios.
Ingrediente:
800 ml lapte de cocos (alege un lapte de cocos obișnuit, fără agent de coagulare).
3 linguri de zahăr.
1 lingură agar-agar.
40 grame zmeură sau căpșuni proaspete.
Sucul de la o lamaie.
Vanilie (opțional).
Mod de preparare:
1. Adăugă laptele de cocos, pudra de agar-agar, vanilia și zahărul într-o cratiță și amestecă bine până când s-au combinat toate ingredientele. (Pudra agar se amestecă inițial cu 2 linguri de lapte, până nu mai sunt cocoloși).
1. Pune cratița pe foc și fierbe 2-3 minute, amestecând constant, după care îndepărtează cratița de pe sursa de căldură.
2. Toarnă amestecul în cupe și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.
3. Ulterior, transferă desertul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte.
5. Se servește cu zmeură sau căpșuni tăiate, amestecate cu zahăr, de preferință macerate cu o lingură de miere și sucul de la o lămâie.
Să ai poftă!

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmarește TheWoman.md pe FACEBOOK