Rețetă: Panna cotta vegană

Rețetă: Panna cotta vegană

 

Panna cotta vegană este o versiune vegetală și mai sănătoasă a acestui desert tradițional italian. Servit cu zmeură sau căpșune, este un desert delicios.

Ingrediente:

800 ml lapte de cocos (alege un lapte de cocos obișnuit, fără agent de coagulare).

3 linguri de zahăr.

1 lingură agar-agar. 

40 grame zmeură sau căpșuni proaspete.

Sucul de la o lamaie.

Vanilie (opțional).

Mod de preparare:

1. Adăugă laptele de cocos, pudra de agar-agar, vanilia și zahărul într-o cratiță și amestecă bine până când s-au combinat toate ingredientele. (Pudra agar se amestecă inițial cu 2 linguri de lapte, până nu mai sunt cocoloși). 

1. Pune cratița pe foc și fierbe 2-3 minute, amestecând constant, după care îndepărtează cratița de pe sursa de căldură. 

2. Toarnă amestecul în cupe și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. 

3. Ulterior, transferă desertul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. 

5. Se servește cu zmeură sau căpșuni tăiate, amestecate cu zahăr, de preferință macerate cu o lingură de miere și sucul de la o lămâie.

Să ai poftă!

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări