Reguli pe care să le încalci neapărat într-o relaţie!

Reguli pe care să le încalci neapărat într-o relaţie!

La sfaturi se pricepe toata lumea si exista cateva reguli pe care ti le tot repeta parintii, prietenele si toti cei din jur. Sunt ele, oare, necesare pentru ca o relatie sa functioneze? Dimpotriva!

Regula numarul 1: Nu va culcati suparati!

De parca este mai potrivit sa va certati seara, cand sunteti obositi si morocanosi, nu-i asa?

Mai bine vorbesti cu partenerul si stabiliti o limita de timp pentru certuri. Astfel, cand sunteti in mijlocul unei dispute, veti putea pune punct inainte ca unul dintre voi sa ajunga la concluzia ca mai bine divortati. Cand unul dintre voi observa ca au trecut, sa zicem, 45 de minute si voi n-ati incheiat cearta, faceti un pas inapoi si trageti concluzii. Mai acordati-va 15 minute si apoi mergeti la culcare, chiar daca n-ati rezolvat nimic.

Regula numarul 2: Alocati o seara speciala doar pentru voi doi

Asta inseamna sa planificati din timp, sa va stresati cu o zi inainte ca ati uitat sa faceti rezervare si multe alte batai de cap. Cel mai bine ar fi sa profitati de micile ferestre de peste zi pentru a tine legatura. Fie ca lucrati aproape si iesiti in pauza de masa impreuna, fie ca duceti cainele la plimbare impreuna seara sau pur si simplu vedeti un film, important este sa gasiti timp si pentru voi. Nu este musai sa iesiti in oras in fiecare saptamana.

Regula numarul 3: Trebuie sa va spuneti absolut totul

Evident, ai nevoie de sinceritate in cuplu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii spui absolut tot. E indicat sa-i spui ca ai lovit masina cand parcai, dar faptul ca te-ai intalnit intamplator la metrou cu tipul cu care ai avut o relatie inaintea lui nu este un detaliu atat de important, dar care cu siguranta va da nastere unor suspiciuni inutile.

Inainte sa ii spui ceva, raspunde la urmatoarele intrebari:

1. Ceea ce ii spun o sa se intoarca impotriva mea?

2. Ii spun pentru ca ma simt vinovata?

3. O sa-l faca sa se simta mai bine sau mai rau?

Sinceritatea este buna in cuplu atunci cand nu cauzeaza suferinta inutila.

Regula numarul 4: Daca ati ajuns sa dormiti in paturi diferite, iti poti lua adio de la el

Faptul ca dormiti impreuna are farmecul lui, insa adevarul este ca doi oameni, cu apucaturi complet diferite se pot incomoda reciproc noaptea.

Poate ca tie iti place sa citesti pana tarziu sau poate ca el sforaie si te da jos din pat. Gandeste-te rational la acest aspect. Daca nu veti avea parte de odihna, relatia voastra va avea de suferit.

Regula numarul 5: Trebuie sa fiti de acord in toate aspectele

Desi a fi de acord tot timpul v-ar face viata mult mai usoara, ar fi si mult mai plictisitoare. Ati fost crescuti diferit si vedeti lucrurile altfel. De regula, oamenii confunda armonia cu a fi de acord tot timpul cu parerile celuilalt.

Marile decizii necesita compromis si colaborare. Incercati sa gasiti o cale de mijloc, dar nu ignorati faptul ca sunteti diferiti, pentru ca altfel se aduna frustrari ce vor subrezi mai devreme sau mai tarziu relatia voastra.

Recomandări