REȚETA celor mai haioși biscuiți pentru Crăciun!

REȚETA celor mai haioși biscuiți pentru Crăciun!

Surprinde-ți invitații cu niște biscuiți foarte amuzanți - "Omuleți de zăpadă". Am găsit această rețetă pe Pinterest acum doi ani și de atunci acest desert se regăsește printre preferatele mele de Crăciun. Sunt ușor de preparat și foarte distractiv pentru copii!

biscuiti

Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente

1 cană de margarină
1 ½ cești de zahăr alb
3 ouă
1 linguriță de vanilie
3 ½ căni de făină
2 lingurițe cremă de tartru (se găsește în comerț)
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
½ linguriță de sare.

Încorporează zahărul în margarina moale. După ce ai obținut o pastă pufoasă, adaugă ouăle, unul câte unul, restul de ingrediente și amestecă manual, cu o lingură de lemn. Acoperă vasul și lasă-l peste noapte în frigider.

A doua zi setează cuptorul la 190 ° C, întinde aluatul și taie cerculețe cu un pahar, pentru a forma biscuiții. Dacă preferi să nu arate toți biscuiții perfect rotunzi, poți forma bile de aluat, pe care să le zdrobești cu mâinile, pentru a da o formă de "topit".

Pune pe o tavă hârtie de copt și dă-le la cuptor timp de 8 minute sau până când se rumenesc ușor.

Lasă-le să se răcească complet înainte de decorare.

biscuiti2

Pentru aceasta ai nevoie de:

O pungă de bezele albe, mari
2 albușuri de ou
2 linguri suc de lămâie
3 cești zahăr pudră

Bate albușurile cu sucul de lămâie până se întăresc. Adaugă zahărul și bate continuu, până când amestecul devine consistent și bun pentru decor. Pune-l într-o pungă și taie unul din colțurile de jos, apoi toarnă câte puțin din compoziție pe fiecare biscuite, asigurându-te că se scurge un pic și pe lateral, pentru a da impresia că se topește băbuța noastră de zăpadă.

Pentru varietate, unge o tavă cu margarină și pune câțiva biscuiți pe care să-i dai la cuptorul cu microunde, timp de 10 secunde, până când bezeaua începe să se extindă. Astfel, obții omuleți de zăpadă topiți de-a binelea și foarte haioși.

biscuiti1

Toți biscuiții pot fi pictați cu ciocolată, decorați cu fructe, gem, în funcție de imaginația fiecăruia!

Dacă faci această rețetă, trimite-ne și nouă fotografiile tale!

Text: Sabina NICOLAEV
Foto: arhivă personală

Recomandări