Reţeta de weekend: Brioşe delicioase şi jucăuşe

Reţeta de weekend: Brioşe delicioase şi jucăuşe

Brioşele sunt printre cele mai populare dulciuri din lume, fiind îndrăgite atât de copii, cât şi de adulţi. Ele pot fi preparate sub diferite forme şi gusturi, şi pot fi servite atât la micul-dejun, cât şi în timpul zilei ca gustare. Sunt foarte săţioase şi uşor de preparat.

 Ingrediente:

120 gr. unt, 200 gr. zahăr brun ( sau alb), 2 ouă, 250 gr. făină, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriţă de sare, 2-3 banane pisate, 100 gr. alune de pădure, 100 gr. choco chips/bucăţi ciocolata dark.

Mod de preparare:

Într-un recipient se omogenizează untul cu zahărul. Separat, într-un bol, adăugaţi făina cu bicarbonatul de sodiu şi cu sarea şi amestecaţi. Peste untul topit adăugaţi ouălele, apoi, treptat, amestectul de făină până se încorporeaza şi devine omogen. Când este gata adăugaţi bananele şi alunele de pădure.

Turnaţi compoziţia în formele de brioşă unde puteţi folosi hârtie de copt specială sau nu, depinde ce fel de forme aveţi, dacă sunt de silicon sau din alt material. Se introduc la cuptor la 180° timp de 20 min. Se poate servi cu sirop de caramel/ciocolată/vişine etc. pe deasupra.

 

Recomandări