Revoluție în modă: În Los Angeles se va desfășura Vegan Fashion Week!

Revoluție în modă: În Los Angeles se va desfășura Vegan Fashion Week!

Moda sustenabilă trece la un alt nivel. La nivel înalt și, deci, elegant! În Los Angeles se va desfășura prima Săptămână a Modei Vegane.

 

Timp de patru zile, în perioada 1-4 februarie 2019, în cadrul Vegan Fashion Week mai mulți designeri își vor prezenta primele colecții vegane, demonstrând că moda poate deveni mai sustenabilă și cu un impact mult mai redus asupra mediului înconjurător, dar și pentru a stopa exploatarea animalelor în industria modei.

Inițiativa îi aparține stilistei franceze vegane, Emmanuelle Rienda, fondatoarea Agenției de PR și Comunicare Le Frenchlab și o aprigă militantă pentru drepturile animalelor.

 

„Vreau să provoc discuții și dezbateri în această industrie prin informarea, educarea și stabilirea legăturilor dintre cele mai importante valori ale noastre: respectul pentru viața umană, drepturile animalelor și mediul înconjurător. E timpul să sprijinim trecerea la o industrie a modei mai etică și mai sustenabilă”, a spus Emmanuelle Rienda.

Vegan Fashion Week se va desfășura la Muzeul de Istorie Naturală din Los Angeles, printre invitați numărându-se și câștigătorul Premiului Nobel, Robert Lempert, care va ține un discurs. Totodată designerii își vor prezenta colecțiile create în mod responsabil și vor vorbi despre evoluția stilului vegan.

Printre subiectele care vor fi puse în discușie în cadrul primului Vegan Fashion Week se mai regăsesc: drepturile animalelor, justiția socială, tehnologia și interconectarea. Evenimentul se va încheia cu o strângere de fonduri pentru susținerea designerilor vegani.

Așadar, sustenabilitatea în modă devine, încet și sigur, un nou stil de viaţă. Evident, acest lucru depinde şi de noi, care avem datoria de consumatori conştienţi de a susţine acest concept.

Text: Alina MATEI

Recomandări