Şampania va fi vedeta sărbătorilor. Încearcă 3 reţete de cocktail speciale

Şampania va fi vedeta sărbătorilor. Încearcă 3 reţete de cocktail speciale

Poţi să savurezi un pahar de şampanie simplu, dar întotdeauna invitaţii vor aprecia combinaţiile spectaculoase între aciditatea şampaniei şi câteva arome speciale. Poţi încerca cocktail-uri dulci, cu citrice sau cu gin. Exersează din timp şi încearcă reţetele noastre.

Un cocktail dulce ca un desert

Secretul succesului pentru acest cocktail este felul în care arată. Decorarea paharului este esenţială pentru a atrage toate privirile. Se potriveşte perfect cu desertul de la finalul mesei.

Ingrediente (pentru 1 pahar):

• 25ml votcă (poate fi şi aromată)

• 15ml suc de lime

• şampanie (de preferat fără arome)

• bomboane de tort pentru decor

Fiecare pahar se umezeşte sau se unge cu puţină apă cu zahăr pe margine şi se aşează marginea într-o farfurie pe care ai pus bomboanele de decor. Pune votca şi sucul de lime în pahar, apoi completează cu şampanie.

Sursa: Mint Love social club

Cocktail French 75 cu portocale roşii

Pentru serile cu prietenii un cocktail cu arome citrice şi aromă uşor amăruie a ginului va da tonul conversaţiilor.

Ingrediente (pentru 1 pahar):

• 45ml gin

• 1 portocală roşie (mică) stoarsă

• sucul de la o jumătate de lămâie

• 85ml sampanie

• gheaţă

Într-un pahar de cocktail sau şampanie înalt pune până la jumătate gheaţă spartă. Într-un shaker pune cuburi de gheaţă pe jumătate. Toarnă ginul şi sucul de la citrice. Agită bine.

Strecoară amestecul în paharul de cocktail şi completează până sus cu şampanie. Decorează cu coajă de portocală sau o felie de portocală.

Sursa: Cookie+Kate

Cocktail Blue Angel

Pentru acest cocktail ai nevoie de fructe de pădure congelate care vor adăuga un surplus de răcoare băuturii tale. Pentru un efect spectaculos îmbracă marginile paharului în zahăr.

Umple pe trei sferturi un pahar de cocktail înalt cu şampanie şi adaugă 10 coacăze negre. În câteva minute şampania se va colora şi va avea o aromă subtila de coacăze. Pune un strop de sirop de rodie sau de merişoare şi puţin suc de portocală roşie.

Dacă foloseşti coacăze congelate nu mai e nevoie de gheaţă. Dacă ai fructe proaspete adaugă şi 2-3 cuburi de gheaţă mărunţită. Amestecă şi cocktail-ul e gata.

Sursa

Recomandări