Satisfacţia sexuală, cheia unei relaţii împlinite?

Satisfacţia sexuală, cheia unei relaţii împlinite?

Femeile şi bărbaţii se raportează diferit la sex, iar perspectiva din care privesc relaţiile sexuale este influenţată şi de vârstă. Ce vor bărbaţii în pat şi ce greşeli fac femeile? În ce măsură satisfacţia sexuală influenţează durata şi armonia relaţiei?

pozitii sexuale

Cum ştii, ca femeie, că bărbatul tău e mulţumit pe plan sexual?

Cel mai simplu este să-ţi întrebi partenerul. Dacă există o bună comunicare între voi, îţ va răspunde sincer. Pentru a avea relaţii armonioase, psihologii te sfătuiesc să abordezi problema satisfacţiei sexuale din când în când, pentru a vedea ce îi face plăcere partenerului şi ce nu aduce excitaţia dorită.

Care este secretul succesului în relaţiile intime?

Femeia care se ghidează după dictonul „sexul este pentru bărbat şi pentru plăcerea acestuia” nu prea are şanse să fie o bună amantă. Când, însă, îşi spune „fac sex pentru a fi eu mulţumită şi pentru plăcerea mea”, are toate şansele să fie satisfacută pe plan sexual.

Ce greşeli fac femeile în pat?

Cea mai mare greşeală pe care o fac multe femei începe înainte de a ajunge în pat; mai exact, în momentul în care, privindu-se insistent în oglindă, exclamă îmbufnate: „Am o celulită de toată frumuseţea!” sau „Bustul meu nu e atrăgător deloc. Ţie-şi place?”. Doamnelor, reţineţi: nu spuneţi niciodată partenerului că sunteţi grase, urâte sau bătrâne. Va începe să vă creadă pe cuvânt...

Învaţă să-ţi iubeşti corpul şi să-ţi respecţi vârsta, întrucât nici ridurile şi nici kilogramele în exces (între anumite limite) nu te vor face să pari mai puţin atrăgătoare în ochii bărbatului care te iubeşte.

sex1

Cum se raportează la sex bărbaţii de peste 40 de ani?

Odată cu trecerea anilor, bărbaţii dezvoltă aşa-numita inteligenţă sexuală, care se manifestă prin faptul că descoperă noi zone erogene ale propriului corp. Vor descoperi noi plăceri şi te vei bucura şi tu de o atenţie specială.

Idei greşite ale femeilor în legătură cu bărbaţii

„Pentru bărbat, sexul înseamna atenţie specială acordată organului reproducător”. Greşit. Nu doar femeile apreciază mângâierile şi gesturile tandre.

„Iubitul se masturbează, deci sexul nu îi aduce satisfacţiile aşteptate”. Şi această idee este greşită. Masturbarea îmbogăţeşte sexualitatea, completează raporturile sexuale şi, de cele mai multe ori, este privită ca o descărcare.

„În timpul actului sexual, bărbaţii nu se gândesc decât la propria plăcere”. O altă idee greşită. Este adevărat că, în lipsa sentimentelor pentru parteneră, bărbaţii se pot gândi mai mult la plăcerea proprie, dar într-o relaţie bazată pe dragoste, lucrurile stau altfel.

scorpii„Cei mai mulţi bărbaţi nu vor să se implice sentimental într-o relaţie”. Fals. Bărbaţii vor o relaţie stabilă, dar numai după ce găsesc partenera cu care sunt compatibili pe 3 mari planuri: amiciţie, dragoste şi sex.

Care sunt secretele cuplurilor durabile?

Oamenii care îşi păstrează dorinţa de a fi cu celălalt după ani şi ani au multe în comun:

respectă nevoia de intimitate a celuilalt;
sunt îndrăgostiţi unul de celălalt;
îşi fac planuri de viitor;
iubesc viaţa şi sunt deschişi la nou;
ştiu să-şi gestioneze şi să-şi rezolve conflictele şi nu depăşesc niciodată graniţele impuse de respect;
fac în aşa fel încât partenerul să nu se simtă niciodată abandonat, iar problemele unuia să devină problemele cuplului.
Sursa: anticonceptionale.ro

Recomandări