Sergiu Calmâș, băiețelul care suferă de paralizie cerebrală, a primit un cărucior electric din Spania

Sergiu Calmâș, băiețelul care suferă de paralizie cerebrală, a primit un cărucior electric din Spania

Acum o lună vă prezentam cazul lui Sergiu Calmâș, un băiețel de 8 ani din orașul Strășeni, diagnosticat la naștere cu paralizie cerebrală infantilă și imobilizat într-un scaun cu rotile. Sergiu suferă de afecțiuni motorii, cognitive și de comunicare, drept pentru care este dependent de persoanele din jur, în special de mama sa. Și, cum căruțul său devenise neîncăpător, Sergiu avea nevoie de unul mai mare pentru a putea fi scos la plimbare.

Împreună cu oameni de bună credință, visul familiei Calmâș a devenit realitate

Zilele trecute băiatul a primit un scaun cu rotile performant, care îi va ușura munca mamei sale. Căruțul vine tocmai din Spania, iar cel care a făcut posibilă această donație este Igor Cereteu, reprezentant al Asociației Moldovenilor din Catalonia.

Igor Cereteu

 

“Această donație este rezultatul unei colaborări între diaspora moldovenească și cea română din Sabadel, condusă de preotul Bisericii ortodoxe “Sfânta Mucenica Tecla” din Sabadel, dnul Virgil Gândea, căruia îi mulțumim pentru implicarea în această cauză. Din partea Asociației Moldovenilor din Catalunia și a Asociației Cultural-Română din Sabadell, îi dorim acestei familii multă răbdare și, în măsura posibilităților, ne vom strădui, să mai revenim cu alte ajutoare”, ne-a declarat Igor Cereteu.

Mama băiatului nu și-a putut stăpâni lacrimile de emoții. Își dorea un căruț pentru băiatul ei dar nu a îndrăznit să viseze la unul atât de performant. Este un scaun cu rotile propulsat electric, pliabil, ușor de utilizat și sigur, care îl va ajuta pe Sergiu să se deplaseze mai ușor.

1

Cu sufletul plin de fericire, Oxana Calmâș a mulțumit pentru sprijinul acordat.

“Este extrem de dureros să îţi vezi copilul suferind, dar cu multă credință în Dumnezeu sperăm să reușim să-i ușurăm un pic viața. Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor și vă doresc să aveți parte de multă sănătate”, ne-a declarat mama băiatului.home_sergiu calmas

 

Text: Alina MATEI

Recomandări