Sfaturi pentru părinți: 12 criterii de care să ții cont atunci când cumperi cadouri pentru cei mici

Sfaturi pentru părinți: 12 criterii de care să ții cont atunci când cumperi cadouri pentru cei mici

Am intrat pe ultima sută de metri cu pregătirea listei de cadouri de Crăciun şi fiecare dintre noi se gândeşte la cum să găsească cel mai potrivit cadou pentru fiecare membru al familiei, în special pentru copii.


Cadourile de Crăciun pentru cei mici trebuie să fie diferite de cele de care aceștia se bucură mai mereu. Darurile de la Moș Crăciun trebuie să răsplătească dorințele celor mici și să le ofere bucuria și fericirea de care au atâta nevoie.

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când alegi cadoul de Crăciun pentru copii este să ții cond de personalitatea acestuia. Dar sunt și alte criterii importante care ar trebui luate în considerare. Iată unele dintre ele:

1. Să nu fie sexiste: Copiii trebuie să știe despre egalitate aîntre sexe și că nu există nicio deosebire între femei și bărbați.

2. Să fie potrivite vârstei: să ții cont de recomandările de pe ambalaj, unde este indicată, de obicei, vârsta recomandată.

3. Să fie potrivite pentru dezvoltare: Este important ca jucăriile să ajute, de asemenea copiii la o bună dezvoltare a lor.

4. Să nu fie violente: Evitați jucării care promovează războiul și violența, în general, revolverele, soldații etc.

5. Să satisfacă așteptările copilului: desigur așteptările copilului trebuie să fie reale, astfel încât, ulterior, să nu fie mare dezamăgirea.

6. Să poată fi împărțit cu alții: Jocuri educative, de societate, puzzle-uri și toate acele jucării care promovează, activitatea de grup, cu familia și prietenii.

7. Să încurajeze activitatea fizică și sportul: Este important să se ia în considerare acest lucru. Oferă jucării care pot fi folosite în aer liber.

8. Să fie de bună calitate: Nu alege jucării care se strică după o zi sau două, pentru că, astfel, copilul își va pierde rapid motivația. Optează pentru calitate, înainte de toate, chiar dacă sunt mai scumpe.

9. Să fie utile: Este important ca să aibă și o latură utilitară, nu doar să producă plăcere.

10. Să învețe ceva în timp ce se joacă: Se știe că jucăriile sunt principala și prima sursă de învățare, deoarece copiii își petrec cea mai mare parte a timpului, jucându-se.

11. Să fie cadouri originale: Dacă vrem să ai copii creativi, ajută-l să fie. Alege cadouri care să-i stimuleze creativitatea și imaginația.

12. Dăruiește momente: călătorii, bilete pentru spectacole, ateliere etc. Oferă, de asemenea, timp petrecut împreună cu copiii. Este extrem de important pentru ei!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări