Spinnerul anti-stres are și beneficii pentru sănătate

Spinnerul anti-stres are și beneficii pentru sănătate

Spinnerul anti-stres este o jucărie menită să alunge stresul, stările de nervozitate, nerăbdarea. Acest gadget poate avea și beneficii pentru sănătatea ta.

Spinnerul anti-stres este o jucărie la modă în rândul tinerilor, și nu numai. Anumite persoane mișcă constant picioarele, se joacă cu părul, cu buzele, alții bat din degete, altele se joacă cu spinnerul anti-stres.

Dincolo de faptul că îți menține degetele și mintea ocupată, jucăria anti-stres are beneficii pentru sănătate.

Protejează arterele

Statul toată ziua la birou, în fața unui calculator, poate fi mai puțin stresant dacă te joci cu o astfel de jucărie. Ocuparea timpului cu mânuirea spinnerului, dar și a altor gadgeturi de acest gen, ajută la combaterea tensiunii arteriale, funcțiilor arterelor, combate efectele sedentarismului.

Ajută la arderea caloriilor

Frământarea aceasta în formă continuă ajută și la arderea caloriilor, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun pentru silueta ta. Studiile arată că joaca, fie și de scurtă durată cu spinnerul, te poate ajuta să arzi până la 350 de calorii pe zi, chiar dacă stai jos.

Scade riscul de deces

Persoanele care sunt sedentare au un risc crescut de apariție a bolilor de inimă, diabet, chiar moartea prematură. Un studiu realizat pe un eșantion de 12.800 de persoane, bărbați și femei, arată că aceste jocuri anti-stress scad riscul de apariție a bolilor grave.

Ajută la concentrare

Mișcările repetitive cresc nivelul de neurotransmițători din creier ceea ce ajută abilității de concentrare. Joaca cu un stilou, mestecarea unei gume, te poate ajuta să fii mai atentă. Aceste ticuri, mișcări repetitive, te pot ajuta să scapi de gânduri obsesive și nesănătoase.

Reduce stresul și stările de nervozitate

Aceste mișcări repetitive ajută la concentrare și la păstrarea stării de calm, de confort, relaxează.

Sursa

Recomandări