Spune-ne ce flori ai primit şi îţi dezvăluim ce sentimente are faţă de tine

Spune-ne ce flori ai primit şi îţi dezvăluim ce sentimente are faţă de tine

În luna martie florile devin cele mai populare atenţii cu care bărbaţii ne copleşesc. Dar ştiai ce transmite fiecare din aceste cadouri parfumate? Poţi chiar să afli ce sentimente are el pentru tine dacă analizezi buchetul pe care ţi l-a adus în dar.

Ghioceii

Sunt de bun augur atunci când îţi doreşti ceva mai mult de la el decât amiciţia de până acum. Această floare delicată este simbolul începuturilor, mai ales a celor „însorite“, aşa cum vin primele zile de primăvară după cele mohorâte de iarnă. Sub auspiciile unui bucheţel de ghiocei, priviţi împreună spre viitor cu speranţă.

Trandafirii

Exprimă, mai degrabă, „chimia“ pe care el o simte în preajma ta, decât iubire pură, neîntinată. Nu degeaba grecii asociau această floare cu imaginea Afroditei, zeiţa frumuseţii şi dragostei voluptoase.

Şi nu degeaba, secole de-a rândul, această floare şi-a legat numele de secrete importante din istorie prin expresia din limba latină „sub rosa“ (o adaptare ar fi „în numele trandafirului“).

Bine, şi culoarea trandafirului este foarte importantă pentru semnificaţia sa: roşul este pasiune pură, albul sugerează modestie, galbenul reprezintă prietenia şi bucuria, rozul este semn de recunoştinţă, apreciere şi admiraţie, portocaliul semnifică dorinţă şi entuziasm, violetul trădează o dragoste la prima vedere.

Irişii

Dacă sunt primiţi de la un bărbat, să nu-ţi dea mari speranţe. Pentru că domnul îşi face doar datoria de a omagia luna femeii prin acest buchet, care trebuie să scoată în evidenţă, mai degrabă, caracterul sofisticat al celui care îl dăruieşte decât vreun sentiment amoros.

Freziile

Îţi arată că el apreciază inocenţa ta, că nu vrea s-o rănească şi că se gândeste intens la tine. Fii foarte atentă, însă, şi la comportamentul său corporal, pentru că freziile sunt preferate şi de cei animaţi de un sentiment sincer de... prietenie platonică.

Lalelele

Sunt de-a dreptul o declaraţie de dragoste! O legendă chiar spune că zona închisă la culoare din centrul florii reprezintă inima unui îndrăgostit, înnegrită de focul pasiunii.

De asemenea, lalelele nu sunt atât de „oficiale“ în declaraţia lor de dragoste, precum sunt trandafirii, ci exprimă bucuria simplă a iubirii adevărate.

Zambilele

Pot veni de la un tip cu spirit jucăuş sau care apreciază această latură copilarească a ta. În ciuda superficialităţii aparente pe care o poate denota coloritul sau inflorescenţa sa „dezordonată“, să ştii că zambila este un semn de constanţă, aşa că te poţi gândi la o relaţie cu domnul care ţi-a dăruit-o..

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări