St. Petersburg, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume

St. Petersburg, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume

I se mai spune “Veneţia Nordului” din cauza canalelor care îl străbat sau “Parisul din Est” pentru că râul Neva şerpuieşte printre străzile lui precum Sena în Paris. Pe bună dreptate, St. Petersburg este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, iar festivalul Nopţilor Albe şi bogata ofertă culturală (teatru, balet, dans, muzee) stau mărturie pentru asta!

Această "poartă către Europa", capitală a Imperiului Ţarist pentru mai bine de două secole, ne întâmpină acum cu o infinită ofertă de cafenele, baruri, magazine şi teatru, operă şi dans!

De văzut măcar un spectacol de balet rusesc la superbul Teatru Mariinsky, unde mulţi dansatori faimoşi şi-au început cariera

 

nevsky_interiorarticolDe cumpărat antichităţi, costume tradiţionale, obiecte decorative, cărţi rare sau piese de artă din magazinele de pe strada Nevsky.

 

 

 

barca_interiorarticolDe călătorit cu barca! Neapărat închiriază o barcă (căpitanul e inclus în preţ) pentru a putea să vezi tot ce este de văzut în St. Petersburg, deşi probabil nu vei avea timp suficient să-l descoperi în totalitate. Construit pe 101 insule, St. Petersburg este străbătut de o mulţime de canale.

 

hermitage_interiorarticolDe vizitat Muzeul Hermitage! O să găseşti una dintre cele mai mari şi mai prestigioase colecţii de artă din întreaga lume, printre care picturi de Matisse, Rembrandt şi Van Gogh. Mie mi-a plăcut cel mai mult "Camera aurită" din Galeria Comorilor!

 

 

yeliseyevsky_interiorarticolDe luat acasă caviar! Niciunde în lume caviarul nu-i mai bun ca în Rusia. Aşa se spune şi, pe bună dreptate! Cei de la magazinul Yeliseyevsky Gastronom, o variantă rusească a Harrods Fool Hall, oferă o infinitate de tipuri de caviar.

 

 

Text: Sabina Nicolaev

Recomandări