Stela Popa a lansat cea de-a patra carte pentru copii. „Regele cel Înțelept” se bucură de un succes extraordinar!

Stela Popa a lansat cea de-a patra carte pentru copii. „Regele cel Înțelept” se bucură de un succes extraordinar!

Stela Popa, prezentatoarea TVR2, și-a lansat cea de-a patra carte pentru copii „Regele cel Înțelept”, apărută în colecția „Cartier Codobelc”, carte în care autoarea arată de ce este important să le dezvoltăm copiilor dragostea pentru lectură încă de la cea mai fragedă vârstă.

Evenimentul de lansare a fost unul de poveste! Micuții, însoțiți de părinși sau bunici, au dansat în ritmuri latino alături de Ionela Țăruș, și s-au distrat împreună cu animatorii de la Clounela. După ce au cântat, au aplaudat și s-au bucurat de savuroasele jeleuri de la Dr. Oetker, și-au luat cărțile și au stat minute bune la rând pentru autograf din partea autoarei.

 

Stela Popa susține că își propune, prin intermediul cărților sale, să educe copiii cu privire la diferite situații neplăcute care pot apărea. Cu ajutorul personificării, autoarea explică sau, mai degrabă, „traduce” în limba lor realitatea vieţii, astfel ca ei să fie pregătiți și să știe cum să reacționeze.

“Cel mai important lucru e că, după ce l-am născut pe fiul meu, Dan-Andrei, m-am redescoperit. Mă bucur și mi-ar plăcea să cred că am contribuit și eu cu ceva la generațiile care vin. Important e ca copii să învețe ceva din cărțile mele”, susține autoarea, impresionată de numărul mare al participanților.

Alături de jurnalistă, la eveniment au participat și alte persoane publice, mămici și ele, precum prezentatoarele TV Rita Ursalovschi și Lucia Roșca, jurnalista Nadia darie, interpreta Mariana Mihăilă, care au vorbit despre cât de importante sunt cărțile și poveștile în copilăria fiecărui copil, dar și Eugenia Bejan, care i-a invitat pe cei mici să treacă mai des pragul bibliotecii „Ion Creangă” din Chișinău.

Rita Ursalovschi & Stela Popa

Prezentatoarea TVR2 nu a avut doar surprize pentru cei mici, ci şi pentru cei mari. După ce jeleurile colorate, preparate de celebrul blogger culinar Valeria Țurcanu, s-au epuizat rapid, Dr. Oetker a dăruit fiecărei mămici câte un set de caserole absolut utile pentru orice gospodină.

Mămicile i-au mulţumit Stelei Popa pentru disponibilitatea pe care o are de a dărui clipe de bucurie copiilor şi au invitat-o să mai scrie astfel de cărţi educative.

De altfel, Stela Popa susține că toate cele patru cărți pe care le-a lansat până în prezent sunt inspirate de fiul său și sunt scrise cu afecţiune şi dragoste pentru cei mici, într-un stil ușor accesibil, iar desenele din carte le fac şi mai attractive.

“După ce am devenit mamă am sesizat, la un moment dat, că pe piața noastră este o lipsă acută de un anumit fel de carte pentru copii. Cartea aceasta este în stil francez. Asta înseamnă că, pe lânga desenele foarte frumoase din carte, contează și felul în care este scrisă. Cărțile mele nu prea au personaje negative. Acest lucru nu înseamnă, însă, că trebuie să ne ținem copii într-un bol de cristal. Prin carțile mele încerc un fel de educație.
Știm cu toții că micuții, la vârsta "de ce'-urilor, ne adresează un million de întrebări  și cum îi răspunzi unui copil la numeroasele întrebări? Prin poveste. Uite, copilul meu m-a intrebat recent de ce trebuie un copil să citească, de ce trebuie să fie deștept? Și eu îi explic, prin intermediul acestei cărți, că trebuie să citești ca să fii deștept. Când îi spun lui asta mă refer la toți copii. Și că, poate într-o zi, ajungi un președinte de țară, ajungi un judecător, și vin la tine trei personaje, precum în carte, și îți cer sfatul. Ei, tu cum faci? Tu ești informat, ești bine documentat și bine pregătit pentru viață, și știi ce sfat să le dai. Deci, asta încerc să le arăt copiilor, că gustul lecturii și cartea face bine minții și aspectului fizic.

În cartea "Sofia Păpădia", am vrut ca ei să înțeleagă că, în momentul în care cineva vine și îți oferă o bomboană, nu trebuie să te încrezi în primul venit. În povestea asta Viforul o răpește pe Sofia păpădia tocmai pentru că ea s-a încrezut în el. Îi explicăm că sunt oameni buni și oameni răi. Mă bucur că avem mămici foarte inteligente, conștiente că o cartea este acel instrument de bază care trebuie să stea la temelia primilor șapte ani de viață și selectează cu atenție cărțile pe care le oferă copiilor lor”, ne-a declarat Stela Popa.

Prezentatoarea Telejurnalului de la TVR2, Stela Popa, a mai lansat și alte cărți pentru copii: „Îngerii Mării", „Semincioara fermecată" și „Sofia Păpădia". Anul trecut, "Îngerii mării" a obținut titlul Cartea Anului la la Târgul de carte pentru copii și tineret de la Chișinău.

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări