Student la 12 ani! Un puști din Mexic a fost admis la Fizică Biomedicală

Student la 12 ani! Un puști din Mexic a fost admis la Fizică Biomedicală

Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM) are un nou student în vârstă de doar 12 ani. Carlos Santamaria Diaz a fost admis la secția Fizică Biomedicală, unde a fost admis cu una dintre cele mai rare medii la care mii de tineri aspiră în fiecare an.

La cei 12 ani ai săi, Carlos are aproape aceleași preocupări ca orice puști de vârsta sa: îi plac jucăriile și joacă baschet. Ce îl deosebește însă de ceilalți copii este coeficientul său de inteligență. Încă de la 9 ani a început să colaboreze cu Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM). Potrivit BBC, Carlos a contribuit la studii în domeniul chimiei analitice, biochimiei și biologiei moleculare, iar acum a ajuns să fie admis ca student în cadrul secții de Fizică Biomedicală, pentru că puștiul își dorește să vindece boli cu ajutorul reconstrucției celulare.

Carlos a parcurs rapid toate etapele școlare. Acum a dat examenul de admitere, despre care recunoaște că a fost dificil, pentru că încă nu se descurcă foarte bine cu integralele la matematică.

Deși este un geniu, puștiul nu vrea să renunțe la preocupările specifice vârste lui. "Îmi plac jucăriile, de exemplu Lego, şi îmi place să mă joc aşa cum se joacă toţi copiii. Fotbalul nu e sportul meu favorit, dar joc fotbal şi baschet", a declarat Carlos în timpul unei conferințe de presă.

În același timp însă, are opinii ferme despre politica, societate, dar mai ales stie foarte bine ce trebuie facut pentru sistemul de educatie: "Trebuie să dăm educaţiei, şcolii, o nouă înfățișare, astfel încât să nu mai fie acea instituţie rigidă care îţi umple capul cu tot felul de lucruri. Ar trebui să fie un loc unde mergi nu neapărat pentru a învăţa, ci pentru a descoperi lucruri noi, într-un mod care îţi face plăcere". Sursa

Recomandări