STUDIU: Afinele cresc durata vieții cu 22 de ani

STUDIU: Afinele cresc durata vieții cu 22 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, procesul intern de reparare a ADN-ului este tot mai greoi. Un rol important în încetinirea îmbătrânirii îl au afinele. Acestea ajută la repararea celulelor afectate. Mențin sănătatea inimii și a creierului.

Afinele sunt produse fitomedicinale de mare valoare, cu proprietăți antibacteriene, tonice vasculare, regeneratoare hepatice și hipoglicemiante. Se foloseau în scop terapeutic încă din antichitate.

Un studiu efectuat la Departamentul de Agricultură al SUA demonstrează că aceste fructe conțin compuși care întârzie procesul de îmbătrânire. Extractul de afine este atât de puternic, încât poate crește durata de viață cu 28%, echivalentul a 22 de ani.

Afinele au antioxidanți puternici care susțin și stimulează procesul de reparare a ADN-ului uman și acționează direct asupra genelor asociate cu îmbătrânirea, crescând longevitatea. Aceștia neutralizează daunele radicalilor liberi, reduc stresul oxidativ la nivel profund (asupra țesuturilor și celulelor), și stimulează genele responsabile cu protejarea celulelor.

Consumul regulat de afine poate fi o metodă simplă de a ne apăra de îmbătrânirea prematură și de bolile degenerative. Dacă pe lângă afine, dieta noastră va conține și rodii și ceai verde, efectele anti-îmbătrânire vor fi și mai mari.

Pe lângă faptul că protejează funcțiile și țesuturile creierului de îmbătrânirea prematură, repară daunele ADN-ului, afinele au un potențial anticancerigen remarcabil, demonstrat științific.

Iată doar câteva motive pentru care se merită să ne facem provizii substanțiale de afine atunci când sunt în sezon. Le putem păstra în congelator și folosi la diferite rețete cu valoare terapeutică: sucuri, smoothie-uri sau salate de fructe. Sursa

Recomandări