Te doare capul? Încearcă aceste remedii!

Te doare capul? Încearcă aceste remedii!

Nu există om care să nu fi avut, cel puţin o dată în viaţă, dureri de cap cauzate de oboseală, de stres sau de febră. În aproape toate cazurile, rezolvarea constă într-o pastilă împotriva durerii. Iată cum poți folosi, însă, remediile naturale în locul medicamentelor.

Consumă multă apă

De multe ori, durerea de cap e un semn al deshidratării. Dacă nu ai băut suficientă apă, sângele se îngroaşă şi circulă mai greu. Ceea ce înseamnă că vei avea dureri de cap asemenea celor cauzate de mahmureală. În situaţia aceasta, soluţia este să te hidratezi suficient cu apă sau cu ceai de plante neîndulcit. Te mai ajută şi să bei o cană cu apă caldă, cu înghiţituri mici.

Mănâncă nuci, alimente care conţin magneziu

Studiile medicale arată că mulţi dintre cei care se plâng de dureri de cap prezintă deficienţe de magneziu. Acest element se găseşte în pâine şi în cereale integrale, în nuci şi în legume verzi. În general, fructele şi legumele sunt recomandate pentru a preveni durerile de cap.

Menta te răcoreşte

Durerile de cap foarte puternice pot fi calmate dacă aplici pe frunte cubuleţe de gheaţă. Acelaşi efect îl va avea şi masajul tâmplelor cu ulei de mentă. Senzaţia de răcoare dă o stare de confort.

Fă mişcare în aer liber

Mişcarea previne durerile de cap. Cel mai bine ar fi să faci exerciţii în aer liber. Dacă nu vrei sau nu poţi să practici un sport, simpla plimbare prin parc face minuni, cu condiţia să nu fie un eveniment întâmplător, ci un obicei. Ieşirea la aer curat poate fi un leac bun în timpul unei dureri de cap.

Bea ceai din ghimbir

Pentru dureri persistente de cap, poţi face o cură cu ceai de rădăcină de brusture. Se prepară o infuzie din una-două linguriţe de plantă la o cană şi se beau zilnic două căni de ceai timp de 3 luni. Pentru migrenele cauzate de valori scăzute ale tensiunii, infuzia de ghimbir e cea mai potrivită.

Tratament cu pulbere de salcie

Un alt remediu e pulberea din frunze de salcie, din care se iau 2-3 grame pe zi. Este recomandat să consulţi medicul înainte de a începe acest tratament, pentru că pot apărea probleme la stomac.

Savurează o cafea

Atunci când ştii că ai tensiunea mică şi te supără o migrenă, o cafea cu puţin suc de lămâie te poate ajuta.

Pune cimbru sub pernă

Aşază lângă pat o farfurie cu apă fierbinte pe care plutesc 8-10 flori de crizantemă. Pune sub pernă un săculeţ cu plante uscate: cimbru, pelin, muşcată, hamei şi mentă.

 

Recomandări