Părintele Vasile Ioana, mesaj important pentru bărbați! Împliniți aceste 7 nevoi ale femeilor voastre și veți fi fericiți!

Părintele Vasile Ioana, mesaj important pentru bărbați! Împliniți aceste 7 nevoi ale femeilor voastre și veți fi fericiți!

Părintele Vasile Ioana a vorbit, într-o emsiune TV, despre cum ar trebui să fie bărbații pentru ca femeile din viața lor să fie fericite, despre cele 7 trepte spre inima unei femei. Orice bărbat care atinge cât mai multe din aceste caracteristici are drumul asigurat către inima unei femei.

Părintele Vasile Ioana a identificat care sunt cele 7 trepte către inima femeii pentru a o face fericită

Cel mai frumos dar pe care bărbații ar putea să-l dăruiască femeilor, nu numai în aceste zile, ci toată viața, ar fi ca noi, bărbații, să fim mai buni. Orice femeie își dorește să aibă un bărbat adevărat, un bărbat bun, puternic, virtuos. Acest bărbat poate fi bărbatul care schimbă viața femeii, cel care dă sens vieții femeii!

Am identificat care sunt cele 7 trepte către inima femeii pentru a o face fericită, pentru că noi, bărbații, suntem datori să întoarcem toată dragostea pe care ele o revarsă către noi într-un mod frumos. De aceea noi, bărbații, ar trebui să fim schimbarea pe care o dorim de la ele.

1. Să fii adevărat

Toți bărbații ar trebui să știe că femeile au un senzor și ele simt minciuna. Dacă o minți pe femeie, ea te simte. Femeia nu poate să trăiască în minciună, ea trăiește numai în adevăr, ea iubește cu adevărat, simte cu adevărat și se dedică cu adevărat. Bărbatul, uneori, acceptă să trăiască în minciună. Când el minte, femeia simte. De aceea, este foarte important să fii bărbatul adevărat și în ceea ce spui, și în ceea ce faci! Este esențial acest lucru.

Poate că, uneori, din patimă, din slăbiciune, bărbatul fuge din cuplu și se duce către amantă. Femeia va simți în fiecare secundă când tu, ca bărbat, o înșeli. De aceea, preaiubiții mei bărbați, am o veste proastă: nu poți avea și amantă și familie fericită. Alegeți. Vă îndemn să nu vă înșelați soțiile, să fiți fideli, pentru că dacă ai înșelat-o și i-ai înșelat alteptările, ea devine suspicioasă și viața ta devine un iad. Dacă devine tot timpul suspicioasă, ai plecat de la inima ei. Nu mai este darnică cu tine, ci atentă la tot ceea ce faci, te va scoate din inima ei și te va duce în spate ca pe o cruce și ar fi mare păcat. Deci, mai bine îi spui femeii un adevăr, cinstit și onest, decât să o păcălești, pentru că te păcălești pe tine.

2. Fii un tată bun și minunat pentru copiii tăi

Un vechi proverb spune așa: "Cucerești leoaica, cucerindu-i puii". Ce vreau să spun cu asta? Când ajungi acasă, tu te joci cu copii tăi, împlinești nevoile copiilor tăi, ești drăguț cu ei, dar femeia are în ea un alt senzor important: nevoia de siguranță! Iar tu, ca bărbat, ești chemat de Dumnezeu să împlinești nevoia de siguranță a femeii. Și nevoia de siguranță a femeii este aceea ca ea să-și poată hrăni puii pe care Dumnezeu i-a dăruit. Și-atunci, dacă tu ești drăguț cu copiii și împlinești această nevoie de siguranță a femeii, ea te va răsplăti pentru asta!

Fii un tată minunat pentru copiii tăi și femeia ta te va răsplăti într-un mod foarte frumos. Pentru că tu, dacă arăți că ești sensibil față de nevoile pruncilor tăi, femeia te va aprecia!

3. Nu fi agresiv, nu fi violent, nu te certa

De foarte multe ori se întâmplă ca bărbatul să aibă niște angoase, niște trăiri interioare legate de cariera lui, legate de viața lui, de niște nevoi ale lui și devine agresiv, îi impune soției părerile lui. Această violență în a impune părerea aduce mult rău. Dacă ai o idee, în cuplu, e bine să o spui și să o întrebi și pe ea părerea. Sfatul meu pentru bărbați: ca femeile voastre să fie fericite, dragi bărbați, sfătuiți-vă cu femeile voastre, nu le impuneți ideile voastre. Pentru că femeia te ascultă odată, te ascultă de două ori, dar dacă vede că tu impui... ea până la urmă nu este sluga ta, ea nu este pusă să execute ordinele tale, nu este o relație de subordonare între bărbat și femeie, de aceea asumă-ți, dragă bărbate, faptul că, sfătuindu-te cu ea, nu te vei mai certa. Dacă decizia o luați împreună și alegeți împreună, ea nu îți va mai reporoșa. E bine întotdeauna să te sfătuiești cu ea.

La certuri, uneori femeia e mai nervoasă, are și ea trările ei, stări de mânie, de reproș. Dacă ea e mai nervoasă, tu să taci, să fii liniștit. Taci și nu zi nimic și ea va vedea că nu are cu cine să se certe. Dacă te va vedea liniștit își va lua de la tine resursa asta de pace. Tu îi vei da soluția, răspunsul, un sfat prietenesc și vei deveni atunci confidentul și prietenul ei.

4. Fii virtuos

Femeia are întotdeauna un univers spiritual. Bărbatul e mai pragmatic, de aceea și proporția în Biserică este de 85% femei și 15 la sută bărbați. De ce? Pentru că femeia simte în inima ei dragostea de Dumnezeu, iubirea pentru valori spirituale și e foarte improtant ca tu, ca bărbat, să ai virtuți. Femeia este esențial să aprecieze mai multe virtuți la tine, să te vadă că ești răbdător, că ești cinstit, că ești corect, că te ții de cuvânt. Aceste virtuți o fac pe femeie să te privească cu bucurie și cu un fior de admirație. Să ai grijă ca femeia ta să admire ceva la tine, pentru că dacă femeia nu te admiră și tu te înglodezi în vicii, cu băutură, cu fumat, cu păcate trupești, cu jocuri pe calculator, cu păcănele și alte prostii, atunci tu devii vicios. Și ea nu te mai iubește. Ea te așează în spate și te poartă ca pe o cruce, dar ar fi bine să o ajuți pe femeie să te iubească. Dacă ai vicii, viciile acestea te coboară din inima femeii. Ea te asumă, te rabdă, dar n-ar fi bine ca ea să te aprecieze?

De aceea în Biblie există acest frumos citat, în Psalmul 1, care spune: "Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor n-a stat, și calea lui e virtutea". Adică, dacă ești virtiuos, vei fi tot timpul admirat de femeia ta și femeia ta îți va dărui totul într-o stare de admirație, dar așa, dacă ești vicios ea te va certa tot timpul, că nu ai făcut un anumit lucru, că nu ești în stare să faci altceva, că nu ești bun de nimic, că ea are așteptări de la tine și tu nu îi împlinești așteptările. Deci, să ai virtuți este esențial în viața de cuplu.

5. Ajută în gospodărie

Noi, bărbații, avem senzația că totul se petrece de la sine, nu prea dăm importanță lucrurilor din gospodărie, din bucătărie, dar munca din gospodărie este foarte grea. Pentru că doamnele muncesc și ele, vin acasă seara și tot ele pregătesc totul în bucătărie, ne servesc masa, deși sunt la fel de obosite ca și noi, considerăm că asta ni se cuvine.
Preaiubiți bărbați, dacă vreți să aveți o seară frumoasă, intrați întâi în bucătărie și împliniți nevoile practice ale soțiilor voastre. Dacă tu ești drăguț în bucătărie și ea va fi drăguță cu tine în dormitor. Dacă ea vede că tu ești atent la nevoile ei, o ajuți la strâns masa, la spălatul vaselor, povestești cu ea, vorbești cu ea în bucătărie, atunci va aprecia acest lucru și te va răsplăti pe măsură.

Deci, bucătăria este pridvorul relației puternice între soț și soție. Dar, dacă tu fugi de bucătărie și ea stă acolo, sărăcuța, și transpiră, și te strigă doar când e gata masa și tu vii ca boerul... Femeia nu e sluga ta. Femeia nu e sluga bărbatului, femeia este parteneră. Ea, împreună cu bărbatul, ar trebui să facă toate cele în casă. Deci, ajută-ți soția în gospodărie. Sigur că nu toți bărbații au darul de a găti, dar stai cu ea în bucătărie, ajut-o să spele vasele. Mai e o soluție cu spălatul vaselor, cumpărați-vă mașină de spălat vase și stați de vorbă în timp ce puneți vasele în mașină.

În bucătărie se realizează acea legătură între voi, acolo schimbi subiecte, povestești. Dacă ești acolo unde trebuie și femeia îți va dărui inima, văzând că ești atent la nevoile ei și că prețuiești faptul că ea muncește în gospodărie.

6. Fii tandru și sensibil

Dragii mei bărbați, femeia are nevoie de cuvinte de iubire. Ea este creată din coasta lui Adam, iar bărbatul din Pământ. Atenție, materia primă e foarte diferită. Adică, bărbatul e mai pragmatic, se gândește mai mult la cele materiale, iar femeia e sensibilă, ea are nevoie de iubire, are nevoie să fie apreciată, de aceea spune-i că o iubești în fiecare zi.

Folosirea cuvintelor de iubire deschide inima femeii, pentru că tu împlinești nevoia ei de exprimare a sentimentelor.

7. Fii cel mai bun prieten al femeii tale

Vorbește cu ea! Nu fi prea ocupat cu altceva. Ea are nevoie să vorbească. Dacă tu ești cel mai bun prieten al femeii tale și vorbești cu ea, ea te va iubi pentru asta. Deci, dacă tu nu vorbești, ea va vorbi cu altcineva, își va suna o prietenă. Nevoia ei de comunicare o va duce în altă parte. E foarte important ca tu, bărbatul ei, iubitul ei, să fii cel mai bun confesor al femeii tale, dă-i un sfat, mustreaz-o dacă e nevoie, dar o mustrezi cu dragoste ce a făcut bine și ce n-a făcut bine, deci, fii confesorul ei și ea te va prețui pentru asta. Își va putea deschide inima spre tine, iar viața voastră va fi fericită.

În mod real, bărbatul care să le împlineacsă pe toate perfect nu există, dar bărbații care încearcă, fac efortul să împlinească aceste 7 trepte, vor rămâne în inima femeilor. E foarte important ca și femeile să vorbească cu bărbații lor și să le comunice la care treaptă ar trebui să mai lucreze. Putem să ne străduim.

Să aveți o primăvară minunată, Dumnezeu să fie cu voi, să fiți minunate pentru toți cei din jurul vostru, dragi femei! Dumnezeu v-a creat cu multe calități, v-a înzestrat cu atâtea daruri pe care voi să le revărsați, la rândul vostru, celor dragi vouă. Femeia este o minune! Femeia a primit de la Duimnezeu atât de multe încât ea revarsă asupra lumii toate bunătățile, toate bucuriile. Tot ce atinge femeia, se schimbă, capătă un alt sens.

Totuși, e bine să știm că Ziua femeilor creștine e Duminica Femeilor Mironosițe, deci, femeile au un model, pe Maica Domnului, Maria, modelul autentic al femeii care a știut să se smerească la timpul potrivit, ea este cea care aduce bucurie tuturor femeilor!

Text: Alina MATEI

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook cu numeroase articole și mesaje inspiraționale!

Recomandări