Top 10 dintre cele mai populare filme despre pandemii!

Top 10 dintre cele mai populare filme despre pandemii!

În plină pandemie de coronavirus, fiind impuși să stăm în casă, revin în atenție celebrele producții cinematografice despre epidemii, filme care redau experiențe pe care nimeni n-a crezut vreodată că le vom putea trăi. Nu este exclus ca în viitor să vedem și un film despre pandemia coronavirusului Covid-19 care a izbucnit în luna decembrie a anului trecut, din China, pe toate continentele, în afara Antarcticii.
Iată 10 dintre cele mai populare filme despre pandemii!

Patient Zero (2017)

Este un film american și britanic fantastic, de groază, un thriller pandemic, lansat în 2017 în regia lui Stefan Ruzowitzky. 

După apariția unui focar de pandemie, o formă mutantă a rabiei a îmbolnăvit majoritatea oamenilor care au fost transformați într-o specie nouă extrem de inteligentă cunoscută sub numele de "The Infected". Un supraviețuitor, Morgan (Matt Smith), cu abilitatea de a vorbi cu cei "infectați" cercetează noua specie și caută "pacientul zero" pentru a găsi un antidot care să salveze omenirea, inclusiv pe soția sa care este infectată. Morgan este ajutat în misiunea sa de a găsi pacientul zero de virusologul CDC Dr. Gina Rose (Natalie Dormer), care conduce cercetarea științifică, în timp ce colonelul Knox (Clive Standen) este responsabil de frontul militar.

Contagion (2011)

Este un film american, lansat în 2011, regizat de Steven Soderbergh. Este creat în genurile dramatic, thriller medical. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow și Kate Winslet. Filmul prezintă răspândirea unui virus în lume.


Filmul începe cu sunetul unei femei care tușește. Aceasta este Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow), care este pacientul zero într-o pandemie care ucide cel puțin 26 de milioane de oameni în întreaga lume în mai puțin de o lună. Pandemia fictivă este denumită MEV-1, este descrisă ca un hibrid de gripă și virusul mortal Nipah care a apărut în Malaezia la sfârșitul anilor 1990. Filmul s-a inspirat din apariția sindromului respirator acut sever din 2003 și a gripei porcine în 2009. 
Întorcându-se dintr-o călătorie de afaceri în Hong Kong, Beth Emhoff ajunge Chicago pentru a avea relații sexuale cu fostul ei iubit. Două zile mai târziu, în casa familiei sale din suburbia Minneapolis, ea se prăbușește în convulsii. Soțul ei, Mitch Emhoff, o duce la spital, dar moare din cauze necunoscute. Mitch se întoarce acasă și află că fiul său vitreg Clark a murit din cauza unei boli similare. Mitch este izolat, dar se constată că este imun; este eliberat și se întoarce acasă la fiica sa adolescentă Jory.

În Atlanta, reprezentanții DHS se întâlnesc cu dr. Ellis Cheever de la CDC și își exprimă temerile că boala este o armă biologică menit să provoace teroare în weekendul de Ziua Recunoștinței. Cheever o trimite pe dr. Erin Mears, un ofițer EIS, la Minneapolis pentru a face anchete. Mears urmărește focarul până ajunge la Beth. Ea negociază cu birocrații locali, care sunt reticenți să aloce resurse pentru cercetări în domeniul sănătății publice. Mears se infectează și moare. Pe măsură ce virusul se răspândește, Chicago este pus în carantină și apar cazuri numeroase de jafuri pe măsură ce violența izbucnește.

La CDC, Dr. Ally Hextall stabilește că virusul este un amestec de materiale genetice provenite de la gripa porcilor și liliecilor. Oamenii de știință nu pot descoperi o cultură de celule în care să crească nou-identificatul virus MEV-1 pentru a produce un vaccin. Profesorul UCSF, Dr. Ian Sussman, încalcă ordinele de la Cheever de a distruge eșantioanele și identifică o cultură de celule MEV-1 utilizabilă folosind celule de liliac. Hextall folosește această descoperire pentru a lucra la un vaccin. 

În timpul pandemiei Covid-19, filmul a reapărut în clasamentele de vizionări în luna ianuarie 2020.

The Happening (2008)

Este un film american și indian, un thriller SF, lansat în 2008, scris, co-produs și regizat de M. Night Shyamalan. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Mark Wahlberg, Zooey Deschanel și John Leguizamo. 

Filmul prezintă un bărbat, soția sa, cel mai bun prieten al său și fiica prietenului său care încearcă să scape de un dezastru natural inexplicabil. Scenariul filmului se învârte în jurul unei neurotoxine criptice care face ca cei expuși la aceasta să se sinucidă. Protagonistul, un profesor de științe pe nume Elliot Moore, încearcă să scape împreună cu prietenii săi de substanța misterioasă care provoacă isterie de-a lungul Coastei de Est a Statelor Unite.

Quarantine (2008)

Angela Vidal, reporter de televiziune, și cameramanul ei primesc sarcina de a petrece o noapte cu Departamentul de pompieri din Los Angeles. Când un apel la 911 anunță că o femeie în vârstă a rămas prizonieră într-o mansardă a unei clădiri, de unde scoate sunete oribile, echipajul de pompieri și jurnaliștii merg la fața locului, care este un imobil aflat în carantină. Se pare că este vorba de un virus!

„Train to Busan” (2016)

Este un thriller horror sud-coreean, lansat în 2016 și regizat de Yeon Sang-ho.


Acțiunea filmului are loc într-un tren spre Busan. Seok Woo, un workaholic divorțat și distanțat de fiica sa Su-an, îi face acesteia o concesie de ziua ei și pleacă împreună spre Busan pentru a o vizita pe mama acesteia, respectiv fosta sa nevastă. Trenul e plin pe personaje familiare, oameni de afaceri, un cuplu de tineri, două bătrânici bârfitoare sau o echipă școlară de baseball. Ei s-au îmbarcat într-un tren modern tip intercity, cu uși fragile de sticlă și toalete prea puțin rezistente. În alte cuvinte, un tren obișnuit. Dar în momentul în care ușile se închid, în tren își face apariția un personaj feminin, aparent rănit, iar bătăile ce se aud în geam nu sunt cele ale vreunui iubit luându-și la revedere. Odată porniți, infecția zombie se răspândește de la un singur individ (tipa rănită) la majoritatea trenului, cu o viteză fulgerătoare. Doar câțiva supraviețuitori rămân, care-și pun întrebarea că atunci când trenul va ajunge la destinație, vor mai găsi siguranța oferită de ușile trenului?

Viral (2016)

Emma Drakeford (Sofia Black-D’Elia) este o adolescentă care se luptă pentru a depăși o tragedie de familie și a decis să înregistreze un documentar despre viața sa ca un proiect pentru școală. Dar totul devine un coșmar atunci când un virus teribil care afectează oamenii, infectând prieteni și vecini ei în monștri teribili. Cu familia adolescentei puși în carantină, Emma crede că este în afara pericolului, dar virusul se infiltrează în casa și familia ei trebuie să facă față unei decizii imposibile.

The Painted Veil (2016)

Este un film american/chinezesc, lansat în anul 2006, în regia lui John Curran. Scenariul este bazat pe cartea cu același nume („Vălul pictat”), lansată în anul 1925 de W. Somerset Maugham. “Vălul Pictat” ne prezintă o frumoasă poveste de dragoste, ce se desfășoară în anii `20. Precum se întâmplă adesea și în realitate, unul oferă, iar celălalt nu știe să se bucure de ceea ce primește, până nu pierde totul.

Edward Norton este un bacteriolog apreciat, dar un bărbat timid, obișnuit să se dedice în totalitate muncii sale. La o petrecere, o cunoaște pe Kitty Fane (Naomi Watts), o tânără răsfățată, care vede în superficialitatea burgheziei londoneze refugiul ideal. Se îndăgostește de ea și o cere în căsătorie la scurtă vreme. Fata nu-l iubește, dar totuși acceptă căsătoria, pentru a se scăpa de presiunea părinților, care nu voiau să-i mai susțină multă vreme stilul de viață libertin. Pentru Walter (Edward Norton), căsnicia cu femeia iubită îi dă aripi și un nou sens vieții. Totuși, lucrurile iau o cu totul altă turnură atunci când descoperă infidelitatea soției sale. Mistuitoarea gelozie îl determină să adopte decizii care le modifică ambilor parteneri viața într-un fel în care nici nu și-ar fi imaginat.

Filmul, premiat cu Globul de Aur.

The Barn (2016)

The Barn este un film american, de groază, lansat în 2016, scris și regizat de Justin M. Seaman.

 
La un an de la atentatele din 11 septembrie, o epidemie monstruoasă erupe în rândul populației americane, ce afectează în special tinerii cu vârsta cuprinsă între 19 și 24 de ani. Primele simptome sunt agresivitatea și necroza pielii. După introducerea legii marțiale, cei infectați sunt trimiși în carantină. Ce urmează?

Mom and Dad (2017)

Un thriller american din distribuția căruia fac parte Nicolas Cage, Selma Blair, Anne Winters.

Îți poți imagina un univers paralel în care părinții își atacă copiii fără niciun motiv? Se pare că o epidemie misterioasă de origine necunoscută a pus stăpânire pe toți adulții și a luat forma unui episod de nebunie în masă. Părinții, contaminați cu un fel de virus, își vânează nemilos propriii urmași.

Autoritățile încearcă să oprească masacrul, însă sunt ignorante, ineficiente și suprasolicitate. Copiii sunt lăsați la mâna propriilor lor inteligențe, resurse și arme improvizate în casele lor, pentru a se apăra de atacuri. Dragostea devine ură și legăturile de sânge devin bălți de sânge, pe măsură ce copiii și părinții se luptă până la moarte.

Carly și Joshua sunt doi tineri care vor încerca să supraviețuiască în această zi sălbatică și atât de lungă, în timp ce fug de cei care odinioară erau părinții lor iubitori și afectuoși: Brent și Kendall Ryan.

Mayhem (2017) 

Este un film de acțiune care spune povestea unui virus care afectează un birou de avocatură în ziua în care Derek Saunders este tras pe sfoară de un coleg și concediat pe nedrept. Infecția e capabilă să îi facă pe oameni să acționeze îndrumați de primele impulsuri pe care le au, de multe ori acestea dovedindu-se cât se poate de ciudate. Prins în clădirea infestată, tânărul e nevoit să lupte împreună cu o fostă clientă care îi poartă pică, nu numai pentru a-și recupera slujba, dar și pentru a rămâne în viață. În timp ce panica se instalează printre toți angajații, Derek realizează că ceea ce părea să fie doar o zi nasoală se transformase în coșmarul vieții sale.

Recomandări