Top 25 cele mai frumoase plaje din lume, recomandate de TripAdvisor în 2015

Top 25 cele mai frumoase plaje din lume, recomandate de TripAdvisor în 2015

Visați deja la vacanţa de vară? Dacă sunteți în căutarea celui mai fin nisip din lume ar trebui să ajungeți în acest an la plaja Baia do Sancho, din arhipelagul brazilian Fernando de Noronha, votată de către utilizatorii TripAdvisor cea mai frumoasă plajă din lume.

Site-ul a realizat și publicat recent un top al celor mai spectaculoase 25 de plaje pentru 2015, dintre care doar trei sunt în Europa.

10. Plaja Elafonisi, Grecia. Turiștii se pot bucura de marea calmă, de culoare albastru deschis, și de nisipul roz. "Paradisiac", comentează un utilizator TripAdvisor. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai-octombrie / Pinterest

 

9. Plaja Whitehaven, Australia. O plajă sălbatică, unde nu se găsesc nici magazine, nici restaurante, ci doar simpla frumusețe a naturii, la cotele cele mai înalte. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest

 

[caption id="attachment_13375" align="aligncenter" width="680"] 8. Plaja Flamenco, Culebra, Caraibe, Puerto Rico. O plajă superbă, unde se poate practica surfingul. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13374" align="aligncenter" width="680"] 7. White Sand Beach, Boracay, Filipine. Apa este calmă și caldă, iar atmosfera extrem de relaxantă. "Probabil cea mai frumoasă plajă din Asia", comenta un turist entuziasmat pe cunoscutul site specializat în călătorii.Cea mai bună perioadă pentru a vizita plaja: decembrie-mai / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13373" align="aligncenter" width="580"] 6. Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles. Este locul unde Ducele și Ducesa de Cambridge și-au petrecut luna de miere. Și este ușor de înțeles de ce: plajele de aici sunt considerate perfecte. La Anse Lazio apa este de albastrul cel mai pur. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13372" align="aligncenter" width="680"] 5. Plaja de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania.Turiștii se pot bucura de nisipul fin, de priveliștea spectaculoasă cu iahturi și o mare aparent fără sfârșit — la orizontul căreia se poate vedea insula Ibiza — dar și de standurile fancy de unde își pot face cumpărăturile. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13371" align="aligncenter" width="680"] 4. Plaja Paraíso Beach, Cayo Largo, Caraibe, Cuba. O plajă care poate fi vizitată tot timpul anului, potrivită pentru cuplurile romantice, care se pot delecta cu o frumoasă plimbare pe țărm la apus. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13370" align="aligncenter" width="680"] 3. Spiaggia dei Conigli (Rabbit Beach), Insula Lampedusa, Sicilia, Italia. Această plajă cu nume ciudat (Rabbit — iepure) este cunoscută pentru nisipul său auriu, apa extrem de clară și posibilitatea de a face snorkeling, datorită numărului mare de pești. Cea mai bună perioadă de vizitare: mai — septembrie / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13369" align="aligncenter" width="680"] 2. Plaja Grace Bay, din insulele Turks și Caicos, un teritoriu britanic de peste mări din Marea Caraibelor, la sud-est de Bahamas. Plaja beneficiază de o apă incredibil de limpede și de curată — cu sute sute de nuanțe de albastru și de verde — și de un nisip asemănător zahărului alb. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

 

[caption id="attachment_13368" align="aligncenter" width="680"] 1. Plaja Baia do Sancho, din arhipelagul brazilian Fernando de Noronha, votată de către utilizatorii TripAdvisor cea mai frumoasă plajă din lume. Priveliștea cerească pare un miraj. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului / Pinterest[/caption]

Și aceste plaje, care continuă top-ul realizat de TripAdvisor, îți încântă privirile: 

11. Camp's Bay Beach, Camps Bay, Africa de Sud. O plajă pur și simplu "uluitoare", înconjurată de munți, cel mai bine de vizitat în timpul iernii din Europa.

12. Radhanagar Beach, Insula Havelock, India. Plaja, cu un nisip alb incredibil de fin, este situată într-un peisaj muntos, chiar la marginea junglei. Cea mai bună perioadă de vizitare: noiembrie-aprilie.

13. Woolacombe Beach, Marea Britanie. "Trei mile de paradis. Pe vreme rea, plaja este frumoasă, iar pe vreme bună, este pur și simplu o plăcere", explica entuziast un turist. Cea mai bună perioadă de vizitare: iulie — septembrie.

14. Siesta Key Public Beach, Siesta Key, Statele Unite. Sălbatică, aparent fără sfârșit, plaja este considerată visul oricărui fotograf. Un loc care te convinge să revii. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

15. West Bay Beach, West Bay, Honduras. O plajă cunoscută pentru reciful său de corali. Perioada optimă de vizitare: februarie-august.

16. Cayo de Agua, Parcul Național Los Roques, Venezuela. Un loc pur și simplu fantastic, unde turiștii pot înota în apa extrem de clară, de culoare albastru deschis. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

17. Playa Manuel Antonio, Parcul Național Manuel Antonio, Costa Rica. Un drum îngust conduce către această plajă spectaculoasă, unde turiștii pot admira giumbușlucurile maimuțelor din copaci. Cea mai bună perioadă de vizitare: decembrie-mai.

18. Nai Harn Beach, Rawai, Thailanda. Nisipul alb, apa limpede, ca de cristal și vremea frumoasă fac din această plajă o destinație sublimă.Cea mai bună perioadă de vizitare: tot parcursul anului.

19. Sharm El Luli, Marsa Alam, Egipt. O plajă frumoasă, sălbatică, cu un acvariu tropical sub apă. Perioadă recomandată de vizitare: mai-octombrie.

20. Iztuzu Beach, Dalyan, Turcia. Această plajă lungă, cu nisip auriu, înconjurată de dealuri acoperite de pini este un loc popular pentru turiști dar și pentru țestoasele care vin aici pentru a-și lăsa ouăle. Cea mai bună perioada de vizitare: aprilie — octombrie.

21. Playa Paraiso, Tulum, Mexic. O plajă extrem de relaxantă, unde se poate înota, dormi sau citi o carte. Cea mai bună perioada de vizitare: tot timpul anului.

22. Diani Beach, Diani Beach, Kenya. O plajă sălbatică, cu palmieri, unde turiștii se pot bucura de o plimbare cu cămilele. Cea mai bună perioadă de vizitare: decembrie-martie.

23. Palm — Eagle Beach, Caraibe (Aruba). Apă senzațională, de culoare albastru intens. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

24. Ngapali Beach, Myanmar. Una dintre cele mai bune plaje din Asia, care așteaptă turiștii în perioada noiembrie-martie.

25. Maunganui Beach, Mount Maunganui, Noua Zeelandă. O plajă frumoasă, cu nisip auriu și ape sigure pentru surfing și înot. În plus, turiștii pot strânge scoici. Cea mai bună perioadă de vizitare: tot timpul anului.

Text: Sabina NICOLAEV

 

Recomandări